PeristeriNews.gr
Συνταγές

Ψαρονέφρι ψητό με κόκκινη σάλτσα


Το ψαρονέφρι είναι καθαρό φιλέτο χοιρινού και ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε δύο μερίδες στα κάρβουνα με κόκκινη σάλτσα.

Το ψαρονέφρι είναι καθαρό φιλέτο χοιρινού και ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε δύο μερίδες στα κάρβουνα με κόκκινη σάλτσα.

Υλικά

750 γρ. ψαρονέφρι φιλέτο

1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά

100 γρ. ντοματοπελτέ

2 σκελ. σκόρδο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό

λίγη ζάχαρη

ρίγανη

ελαιόλαδο

μαύρο και κόκκινο πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε από τη σχάρα, την οποία ψιλολαδώνουμε. Πάνω της βάζουμε το ψαρονέφρι μας, αφού το χωρίσουμε σε μικρά φιλετάκια, τα οποία αλατίζουμε και λαδώνουμε. Όσο τα φιλετάκια είναι στη φωτιά, πάμε για τη σάλτσα!

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει βάζουμε τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Μόλις μαραθούν, βάζουμε και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει.

Το ψαρονέφρι έχει αρχίσει να μαγειρεύεται οπότε είναι η καλύτερη στιγμή να το πασπαλίσουμε με λίγη ριγανίτσα.

Συνεχίζουμε με τη σάλτσα μας και προσθέτουμε στο τηγάνι τον ντοματοπελτέ, μαύρο και κόκκινο πιπέρι και λίγη ζάχαρη για να «γλυκάνουμε» την ντομάτα! Την αφήνουμε να «δέσει» για πέντε λεπτάκια και στο τέλος, προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Μόλις είμαστε έτοιμοι από σχάρες και τηγάνια, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment