Συνταγές

Πώς να φτιάξετε Paloma

Μπορεί το paloma (παλόμα) στα ισπανικά να σημαίνει περιστέρι, πρόκειται όμως για ένα από τα αγαπημένα κοκτέιλ των Mεξικανών και όχι μόνο. Δροσερή και απολαυστική αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές του καλοκαιριού.

Υλικά (για ένα ποτό)

50ml λευκή τεκίλα
50ml χυμό γκρέιπφρουτ
15ml φρεσκοστυμμένο λάιμ
15 ml νέκταρ αγαύης

Εκτέλεση

– Σερβίρεται σε ποτήρι τύπου Collins (σε ψηλό ποτήρι).

– Περνάμε το χείλος του ποτηριού με μια σφήνα γκρέιπφρουτ ή λάιμ που έχουμε κόψει για το γαρνίρισμα.

– Βουτάμε το χείλος του ποτηριού σε ένα πιατάκι με αλάτι. Αν θέλουμε, παραλείπουμε το αλάτι ή βάζουμε απλά πολύ λίγο.

– Χτυπάμε πρώτα τα 4 υλικά μαζί με πάγο σε ένα σέικερ. Στη συνέχεια, σουρώνουμε σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο. Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα γκρέιπφρουτ. Γαρνίρουμε με μια φέτα γκρέιπφρουτ ή λάιμ.

Tip

– Ιδανικά ταιριάζει με Three Cents Σόδα Pink Grapefruit, που πλέον βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ

Related posts

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Τορτελίνια με μοσχάρι

Peristeri News

Leave a Comment