Συνταγές

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Μπακαλιάρος στο φούρνο με ντοματίνια και ελιές να γλείφεις τα δάχτυλά σου, είναι και νηστίσιμο, για το εθνικό πιάτο της 25ης Μαρτίου.

Υλικά

3 φιλέτα μπακαλιάρου
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ. γλ. αποξηραμένος βασιλικός
1 κ. γλ. αποξηραμένος άνηθος
1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

-Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.

– Προσθέτουμε τα 3 φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί και καλύπτουμε με μια 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.

– Προσθέτουμε 1/4 φλιτζάνι πράσινες ελιές, 1/2 κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες και 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση γύρω από τον μπακαλιάρο.

– Πασπαλίζουμε με το βασιλικό, τον άνηθο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

– Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 62 βαθμών.

Tip
Σερβίρετε με επιπλέον φέτες λεμονιού.

Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Τορτελίνια με μοσχάρι

Peristeri News

Leave a Comment