Συνταγές

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Το σπετσοφάι είναι μια παραδοσιακή σπεσιαλιτέ. Το απολαμβάνεις είτε ως καταπληκτικό κρασομεζέ είτε ως κυρίως πιάτο, άλλωστε είναι ένα λαχταριστό έδεσμα που γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Υλικά

4 χωριάτικα λουκάνικα
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 κρεμμύδια
3 ώριμες ντομάτες
3 κ.σ. πελτέ
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι κρασί
1 σκελίδα σκόρδο, προαιρετικά
Καυτερή πιπεριά όσο αντέχετε
Λίγο ελαιόλαδο, ίσα να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

– Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.

– Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του λουκάνικου κι από τις δύο πλευρές.

– Βγάζουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.

– Όταν τα λαχανικά αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.

– Ρίχνουμε τη σάλτσα από τις ντομάτες, τον πελτέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.

– Ρίχνουμε τα λουκάνικα πάλι μέσα. Προσθέτουμε την καυτερή.

– Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι κι ένα φλυτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να χυλώσει η σάλτσα.

Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Τορτελίνια με μοσχάρι

Peristeri News

Leave a Comment