PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μακαρονάδα με θαλασσινά


Εύκολη συνταγή για μακαρόνια με θαλασσινά: γαρίδες, καλαμαράκια, σουπιές και ότι άλλο υπάρχει στο ψυγείο μας.

Εύκολη συνταγή για μακαρόνια με θαλασσινά: γαρίδες, καλαμαράκια, σουπιές και ότι άλλο υπάρχει στο ψυγείο μας.

Υλικά

3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κόκκινη ή κίτρινη κομμένη κύβους πιπεριά
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1000 γρ. (ή 2 κονκασέ) ψιλοκομμένη ντομάτα
2 μικρές κομμένες ροδέλες σουπιές
3 μέτρια κομμένα ροδέλες καλαμάρια
1/3 κούπας λευκό κρασί
400 γρ. καθαρισμένες γαρίδες

2 κουταλάκια ξερό βασιλικό
1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη
1/2 κουταλάκι ξερό θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη (όσο σας αρέσει )

3 – 4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
500 γρ. μακαρόνια

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Μαγειρεύετε 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην μαυρίσει το σκόρδο.

Προσθέτετε τις σουπιές και τα καλαμαράκια και τα μαγειρεύετε μερικά λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτετε τις ντομάτες, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε και τη ζάχαρη και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτετε τις γαρίδες και συνεχίζετε να μαγειρεύετε 5 – 6 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε το μαϊντανό και σβήνετε τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζετε, ανακατεύετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment