PeristeriNews.gr
Συνταγές

Κολιοί στον φούρνο


Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο του Αγιορείτη μοναχού π. Νικήτα.

Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο “Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές”, του Αγιορείτη μοναχού π. Νικήτα, Ι. Κ. Παναγίας της Πορταϊτισσας.

Υλικά

1 κιλό κολιοί
5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε ψηλά φετάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φύλλα δάφνης
¼ φλιτζανιού λάδι
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτέ
Αλάτι, πιπέρι
Ντομάτες κομμένες ροδέλες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε τα ψάρια. Τα απλώνουμε σε ταψί.

Τσιγαρίζουμε σε λάδι και ρίχνουμε τον ντοματοπολτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τον μαϊντανό, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.

Όταν πάρει μία καλή βράση η σάλτσα την απλώνουμε πάνω στα ψάρια. Από πάνω βάζουμε αραιά τις φέτες της ντομάτας τις οποίες αλατίζουμε ελαφρά.

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 έως 50 λεπτά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment