PeristeriNews.gr
Συνταγές

Χωριάτικα λουκάνικα με σάλτσα μαυροδάφνης


Μια γευστική έκρηξη για τον ουρανίσκο σας.

Μια γευστική έκρηξη για τον ουρανίσκο σας.

Υλικά (για 4 άτομα):

100 γρ. Βιτάμ κλασικό
500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
4 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε μέτριες φέτες
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γρ. σταφίδες
1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε έως ότου μαραθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα λουκάνικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Μόλις τα λουκάνικα είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε τις σταφίδες και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε όλα τα υλικά να μαγειρευτούν μέχρι να μειωθούν τα υγρά τους.

Τέλος, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment