PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μπισκότα αλμυρά με ελιές


Πεντανόστιμα και νηστίσιμα.

Υλικά:

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 375 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • λίγο ξερό δυόσμο
  • 6 κουταλιές σούπας κομμένες ελιές

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, το αλάτι και το δυόσμο και ανακατεύουμε.
  2. Σε άλλη λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι. Ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο και το νερό ώστε η ζύμη μας να γίνει μαλακή. Τέλος προσθέτουμε και τις ελιές και ζυμώνουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά.
  3. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφού τη βάλουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, φτιάχνουμε με κουπ πατ στρογγυλά μπισκότα πάχους 1 εκ. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό και λίγο γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25-28 λεπτά.
Συμβουλές:
Τις ελιές μπορείτε να τις βάλετε στο multi και να τις χοντροαλέσετε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment