PeristeriNews.gr
Οικονομία

Η ΡΑΕ ζητά να παγώσουν οι αυξήσεις στο ρεύμα


Πάγωμα των αυξήσεων που ετοιμάζεται να επιβάλει η ΔΕΗ από τη Πέμπτη 1η Μαρτίου στα τιμολόγια της βιομηχανίας ζητά με επιστολή της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Πάγωμα των αυξήσεων που ετοιμάζεται να επιβάλει η ΔΕΗ από τη Πέμπτη 1η Μαρτίου στα τιμολόγια της βιομηχανίας ζητά με επιστολή της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, την καλεί να παγώσει τις αυξήσεις 9%-12% που ετοιμάζεται να επιβάλει στα τιμολόγια υψηλής τάσης, δηλαδή των 23 μεγαλύτερων βιομηχανιών της χώρας (φτάνουν έως και το 15%, σύμφωνα με τις τελευταίες), αν μέχρι και αύριο Τετάρτη οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει σε κοινά αποδεκτή λύση.

Επίσης, ζητά από τη ΔΕΗ να της αποστείλει κοστολογικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα των αυξήσεων αυτών ώστε να κρίνει και η ίδια αν το ύψος τους είναι απαραίτητο ή όχι, όπως ισχυρίζεται η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Εδώ και καιρό, με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Παπακωσταντίνου, και με την εποπτεία της ΡΑΕ, βιομηχανίες και ΔΕΗ είχν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του ύψους των αυξήσεων στο ρεύμα (τα τιμολόγια υψηλής τάσης έχουν απελευθερωθεί).

Σύμφωνα ωστόσο με τις βιομηχανίες, ύστερα από σχεδόν έναν μήνα διαπραγματεύσεων, η ΔΕΗ ακύρωσε τη διαδικασία και ανακοίνωσε μονομερείς αυξήσεις από την 1η Μαρτίου. Η ΔΕΗ ενημέρωσε τη ΡΑΕ τόσο για τις προτάσεις της προς τις βιομηχανίες όσο και για την προειδοποίηση ότι θα προβεί μονομερώς σε αύξηση μόλις στις 20 Φεβρουαρίου, σημειώνει με νόημα η Ανεξάρτητη Αρχή στην επιστολή της.

Πριν πάρει πάντως την οποιαδήποτε απόφαση, η ΡΑΕ ζητά από τη ΔΕΗ να την ενημερώσει για τις επιπτώσεις που θα έχει η επιβολή του κάθε τιμολογίου στους πελάτες της (στις τιμές των προϊόντων που παράγουν, στον ανταγωνισμό, κ.λπ.), τα στοιχεία εσόδων που είχε η ΔΕΗ για καθέναν από τους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες της για τα έτη 2009, 2010, και 2011 κοκ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment