Συνταγές

Banoffee με σοκολάτα

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη. Απλά το καλύτερο γλυκό!

Υλικά:

Υλικά για το μπισκότο:

  • 300 γρ. μουστοκούλουρα (σκληρά)
  • 100 γρ. βούτυρο

Υλικά για τη γέμιση (Toffee):

  • 115 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 4 μπανάνες

Υλικά για το γλάσο:

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τα υλικά για τη βάση στο μίξερ και στρώνουμε σε ένα ταψάκι.
  2. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο για τη γέμιση, προσθέτουμε τη ζάχαρη. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει καραμέλα για 3 – 4 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση.
  5. Στρώνουμε πάνω από τη γέμιση 4 μπανάνες κομμένες σε φέτες.
  6. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, λιώνουμε την κουβερτούρα, τη ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που να πήξει για περίπου 2 ώρες.
  7. Μετά διατηρήστε το εκτός ψυγείου για να είναι μαλακή η καραμέλα.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

Μην αφήσετε το ζαχαρούχο παραπάνω ώρα στο τηγάνι γιατί θα σφίξει η καραμέλα.

Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment