PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δεκάδες αυθαίρετες οικοδομές σε Μύκονο και Σαντορίνη


Μετά την ανακοίνωση του νόμου περί τακτοποίησης των αυθαιρέτων.

Δεκάδες αυθαίρετες οικοδομές κατασκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ σε Μύκονο και Σαντορίνη, μετά την ανακοίνωση του νόμου περί τακτοποίησης των αυθαιρέτων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ξεκαθάρισε ότι καμιά από αυτές τις αυθαίρετες κατασκευές δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, όταν είδαν ως δια μαγείας να… φυτρώνουν πολυτελείς κατοικίες σε χρόνο ρεκόρ με την ανακοίνωση του νόμου περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για αρκετά κτίσματα που εντοπίστηκαν στην Μύκονο και την Σαντορίνη.

Κάποια μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατασκευάστηκαν χωρίς οικοδομική άδεια αν και θα μπορούσαν να πάρουν, φροντίζοντας οι επιτήδειοι να καταβάλουν το πρόστιμο τακτοποίησης αντί για το μεγαλύτερο ποσό που θα αντιστοιχούσε στην έκδοση αδείας και την απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι παραβάτες υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις για τον χρόνο ολοκλήρωσης του σκελετού του κτιρίου, ορίζοντας ως ημερομηνία τον Ιούλιο του 2011.

Στην Σαντορίνη μάλιστα οι αυθαίρετες κατασκευές στα υπόσκαφα της Καλντέρας, εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την περιοχή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος κανείς δεν πρόκειται να ξεφύγει και όσον αφορά τους επιβλέποντες μηχανικούς των αυθαίρετων κατασκευών που φυτρώνουν τον τελευταίο καιρό σαν μανιτάρια, όσοι εντοπιστούν θα χάσουν την άδειά τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment