PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στην Αθήνα ο Όλι Ρεν


Σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία θα έχει σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Ολι Ρέν, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία θα έχει σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Ολι Ρέν, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα. Το πρωί θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στις 3:00 με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Το απόγευμα, ο κ. Ρεν θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, από τις Βρυξέλλες, επανέλαβε ότι σύντομα θα εγκριθεί η επιμήκυνση του χρόνου απόσβεσης των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, γεγονός που θα βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει τις δυσκολίες αναχρηματοδότησης του χρέους της.

Ερωτηθείς, κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου Ecofin, ο Επίτροπος Ολι Ρεν υπενθύμισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι οι χρόνοι ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας είναι ανάγκη να εναρμονιστούν και πως ανέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει σύντομα το ζήτημα αυτό για την Ελλάδα. «Αυτό θα γίνει σύντομα και θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες αναχρηματοδότησης του χρέους της», δήλωσε ο Όλι Ρεν.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν ΚλοντΓιούνκερ, θεωρεί αντι-ευρωπαϊκή τη στάση του Βερολίνου, μετά την αντίθεσή στην έκδοση ευρω-ομολόγων.

“Απορρίπτουν την πρότασή μας πριν ακόμη την εξετάσουν. Αυτό μού προκαλεί κατάπληξη. Αυτός ο τρόπος να δημιουργούνται στην Ευρώπη θέματα-ταμπού και να μην ασχολείται καθόλου κάποιος με τις ιδέες των άλλων, είναι μία πολύ αντι-ευρωπαϊκή στάση διαχείρισης των ευρωπαϊκών υποθέσεων”, δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment