PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας


Σε πολίτες στον Ασπρόπυργο μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού πρώτα είχε επισκεφθεί το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο logistics που κατασκευάζεται εκεί. Απευθυνόμενος στους κατοίκους της δυτικής Αττικής είπε ότι έχει εκπονηθεί ένα ολιστικό πρόγραμμα παρεμβάσεων για δυτική Αττική πάνω από 500 εκατ πόρους προκειμένου να αλλάξει η όψη της.

Αναφερόμενος στο κέντρο logistics, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα δημιουργηθούν πάνω από 1000 θέσεις εργασίας. «Τιμούμε το συμβόλαιο εμπιστοσύνης που έχουμε υπογράψει με τους πολίτες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφερόμενος στα προβλήματα της καθημερινότητας υπογράμμισε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης για μειώσεις τιμών έχει αρχίσει να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα πχ στο βρεφικό γάλα αλλά και στους λογαριασμούς ρεύματος με τις τιμές να προσεγγίζουν τα επίπεδα προ κρίσης.

«Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι το νούμερο ένα και η κυβέρνηση θα είναι διαρκώς παρούσα όχι μόνο για να συγκρατούμε τον πληθωρισμό, αλλά και για μειώσεις. Η κυβέρνηση σκύβει στα προβλήματα της καθημερινότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για συμβόλαιο αλήθειας που υπέγραψε με τους πολίτες στις εθνικές εκλογές και τόνισε: «Επειδή έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση μπροστά μας επαναλαμβάνω την μεγάλη σημασία ευρωεκλογών, καθώς στις Βρυξέλλες λαμβάνονται αποφάσεις που επηρεάζουν αυτό που γίνεται στην Αθήνα». Τους κάλεσε να σκεφτούν ποιους εκπροσώπους θα στείλουν στην ευρωβουλή ο οποίοι θα υπερασπιστούν τα εθνικά δίκαια.

«Είμαι σίγουρος», είπε ο πρωθυπουργός, «ότι και σε αυτή την αναμέτρηση η ΝΔ θα είναι νικήτρια και θα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

 

Στη Δυτική Αττική το μεγαλύτερο Logistics Hub – επένδυση €300 εκ. με 1.200 νέες θέσεις εργασίας

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις πρώην εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, όπου ξεναγήθηκε στο χώρο που αγοράστηκε από την HIG Capital προκειμένου να διαμορφωθεί σε ένα Trimodal Κέντρο Διαμετακομιστικού Εμπορίου, αφού θα συνδέεται με τα μεταφορικά δίκτυα τόσο από θάλασσα όσο και από στεριά, όπως και με το δίκτυο του ΟΣΕ.

Το συγκεκριμένο έργο, το πρώτο του είδους, καθιστά την Ελλαδα ως Logistics Hub και ανοίγει το δρόμο για να έρθουν στη χώρα μας εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν εδώ τα distributions centers για τις ευρωπαϊκές τους λειτουργίες, με λιμάνι εισόδου τον Πειραιά. Πρόκειται για μια πράσινη επένδυση σε μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη που θα δώσει προοπτική ανάπτυξης καθώς θα δημιουργήσει πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας ενώ αναμένεται να έχει καθαρό ετήσιο οικονομικό αποτύπωμα για την Ελλάδα άνω των 100 εκ. ευρώ (φόροι, τέλη, εισφορές κλπ).

Παράλληλα σηματοδοτεί την προοπτική της ανάπλασης επιβαρυμένων βιομηχανικών χώρων. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία αποθηκών 180.000 τ.μ. και 20.000 τ.μ. συνοδων χωρων, με δυνατοτητα μεταποιητικων δρασεων. Η εφοδιαστική αλυσίδα συνεισφέρει σήμερα στην Ελλάδα περίπου το 10% του ΑΕΠ και απασχολεί 200 χιλιάδες εργαζόμενους. Με τις νέες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές και μεταφορικά δίκτυα και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, μπορεί να συνεισφέρει ακόμη περισσότερο ώστε η Ελλάδα να γίνει ένας διεθνής διαμετακομιστικός κόμβος.

Επισημαίνεται πως σύμφωνα με την πρόσφατη αξιολόγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας η Ελλάδα καταγράφει σημαντική Βελτίωση της Παγκόσμιας Κατάταξης των Ελληνικών Logistics: Από την 42η θέση το 2018 στην 19η θέση το 2023. Στόχος της Κυβέρνησης είναι μέχρι το 2030 η χώρα μας να καταταγεί στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως ώστε να αποτελεί σημαντικό κρίκο στις Παγκόσμιες Εφοδιαστικές Αλυσίδες.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment