PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κρίσιμα νομοσχέδια στο Υπουργικό Συμβούλιο


Μείζονος σημασίας σχέδια νόμου συζητούνται στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μείζονος σημασίας σχέδια νόμου συζητούνται στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ειδικότερα, από το Υπουργικό Συμβούλιο θα περάσει το σχέδιο νόμου του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδη για την “Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή”.

Επιπλέον, το σχέδιο νόμου “επείγοντα μέτρα εφαρμογής προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας”, το οποίο θα εισηγηθούν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη.

Σε αυτό το “ενιαίο” νομοσχέδιο θα συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, οι ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ, καθώς επίσης και οι φορολογικές ρυθμίσεις για την αγορά ακινήτων και τον ΦΠΑ.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι την επόμενη Τρίτη, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη, πρόκειται να παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, τελικά αυτό θα γίνει σήμερα, καθώς ο στόχος της κυβέρνησης είναι τα μέτρα αυτά να προωθηθούν άμεσα ενόψει και της συνεδρίασης του συμβουλίου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την άλλη εβδομάδα.

Ετσι, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη, θα θέσει κατά την σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συναίνεση των κοινωνικών εταίρων έχει επιτευχθεί σε βασικές ρυθμίσεις, όπως είναι η επέκταση των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων και η τήρηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά εκκρεμεί η συμφωνία με την τρόικα, με την οποία οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν μέχρι την εισαγωγή του σχετικού σχεδίου νόμου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί επίσης και το σχέδιο νόμου “Περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις”, του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππα.

Ακόμη, θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου για “Σύσταση φορέα για την Έρευνα και την Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων”, της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment