PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου


Για θέματα όπως η μεταφορά του γκαράζ, η κατάσταση του κέντρου υγείας Περιστερίου και τα σχολεία τοποθετήθηκαν στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 και 29 Φλεβάρη 2024 οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου, μεταξύ άλλων τόνισαν:

Για το ζήτημα της μεταφοράς του Γκαράζ

Εδώ και χρόνια, στο κέντρο της πόλης στεγάζονται απορριμματοφόρα, οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, οι τεχνικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης με υδραυλικούς, οικοδόμους, σιδεράδες, διοικητικό προσωπικό, τμήμα της προμήθειας καυσίμου με αντλία πετρελαίου, το συνεργείο οχημάτων, ο σταθμός φόρτωσης ηλεκτρικών οχημάτων και η άθλια και επαίσχυντη υγειονομική βόμβα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Για τον ΣΜΑ θα βάλουμε θέμα αναλυτικής συζήτησης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Στην παρούσα φάση. Γράφτηκε στον τύπο τον Οκτώβρη, προεκλογικά: «Ήδη τις τελευταίες 20 μέρες έχει ξεκινήσει η μεταφορά πολλών οχημάτων που βρίσκονταν μέσα στο γκαράζ». Η πραγματικότητα είναι διαφορετική αφού μέχρι στιγμής δεν έχει μετακινηθεί ούτε μισό όχημα. Η Διοίκηση πρέπει άμεσα να πάρει το Γκαράζ από το κέντρο της πόλης και να το μεταφέρει στην οδό Αντιγόνης. Να αποκατασταθεί η περιοχή του αμαξοστασίου και να μετατραπεί σε πάρκο στα πλαίσια της ενοποίησης των χώρων Άλσος- Γκαράζ- Εκθεσιακό

Για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου 1

Στα πλαίσια της γενικότερης υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης της υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ και όλων των προηγούμενων, στα πλαίσια της πολιτικής που έχει διαλύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη χώρα συνεχίζεται η απαξίωση του μεγαλύτερου Κέντρου Υγείας του δήμου. Αυτή τη στιγμή και ενώ οι υποδομές υπάρχουν για να μπορεί να λειτουργήσει ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μεγάλου τμήματος του πληθυσμού σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο, η έλλειψη προσωπικού το έχει καταντήσει να υπολειτουργεί. Απαιτούμε από την κυβέρνηση άμεσα να προβεί στην πρόσληψη ενός μικροβιολόγου και ενός ακτινολόγου καθώς και στις απαραίτητες προσλήψεις γενικών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να μη μειωθεί το ωράριο λειτουργίας του ΚΥ αλλά ίσα-ίσα να επεκταθεί. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πιέσει το δημοτικό συμβούλιο.

Για το ζήτημα της κατανομής της Α δόσης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης:

Στα σχολεία της Α/θμιας του Δήμου Περιστερίου δεν έχει δοθεί καμία δόση από την κρατική χρηματοδότης από πέρσι τον Μάρτη 2023. Μάλιστα προκειμένου να βρεθούν χρήματα για να γίνει διακανονισμός και να πληρωθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, η Ενιαία σχολική Επιτροπή της Α/θμιας πήρε από τους λογαριασμούς των περισσοτέρων δημοτικών τα χρήματα που υπήρχαν ΑΔΕΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ των σχολείων και αφήνοντας τα με λίγα ευρώ.

Έκτοτε , με άδεια ταμεία και χωρίς να φτάνει πλέον ούτε 1 ευρώ από τον κρατικό κορβανά, οι απολύτως απαραίτητες ανάγκες τους (αναλώσιμα)καλύπτονται μέσα από ατέλειωτα έγγραφα/ αιτήματα/ εκκλήσεις/ και συνεχή τηλέφωνα των Διευθυντών προς το Δήμο , γεγονός που δυσχεραίνει εξαιρετικά την καθημερινή λειτουργία των σχολείων και το έργο των εκπαιδευτικών.

Να προσθέσουμε ότι δεν αποδίδονται τα χρήματα από την εκμίσθωση των κυλικείων σε κανένα από τα σχολεία.

Αν ο Δήμος θέλει να πληρώνει τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ ας το κάνει αλλά τα σχολεία πρέπει να έχουν ταμείο για να μπορούν με επάρκεια να ανταποκρίνονται στις καθημερινές λειτουργικές τους ανάγκες. Η χρηματοδότηση της σχολικής μονάδας έχει άμεση σχέση με τους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το αυτόνομο σχολείο , που προωθείται από όλες τις κυβερνήσεις αλλά και από το Δήμο Περιστερίου, όπου λόγω υποχρηματοδότησης το κόστος λειτουργίας θα μεταφέρεται στους γονείς, οι χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν και οι μαθητές αντί για ολόπλευρη μόρφωση θα αρκούνται σε μαθήματα επιχειρηματικότητας και ληξιπρόθεσμες δεξιότητες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment