PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σουηδία: Ένοχος για τρομοκρατία δήλωσε ο Ουζμπέκος


Ο Ραχμάτ Ακίλοφ, βασικός ύποπτος για την αιματηρή επίθεση με φορτηγό στη Στοκχόλμη που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 15, παραδέχθηκε ότι διέπραξε ένα έγκλημα τρομοκρατίας, δήλωσε ο συνήγορός του στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης δικαστηρίου.

«Η θέση του είναι ότι παραδέχεται ένα τρομοκρατικό έγκλημα και αποδέχεται ως εκ τούτου ότι θα προφυλακισθεί», δήλωσε ο Γιόχαν Έρικσον, δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί τον 39χρονο Ουζμπέκο, στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης του δικαστηρίου το οποίο θα αποφασίσει εάν ο ύποπτος θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Ο Ρ. Ακίλοφ, 39χρονος εργάτης ο οποίος βρίσκεται παράνομα στη Σουηδία, φορούσε χειροπέδες στη διάρκεια της συνεδρίασης και δεν έκανε καμία δήλωση, μεταδίδει ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εισήλθε περιστοιχισμένος από αστυνομικούς σε υπόγεια αίθουσα του δικαστηρίου της Στοκχόλμης, όπου έχουν ληφθεί αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας. Το δικαστήριο φυλάσσεται από πολυάριθμους και βαριά οπλισμένους αστυνομικούς και οι προσβάσεις σ’ αυτό έχουν κλείσει για την κυκλοφορία. Πρόκειται για μέτρα χωρίς προηγούμενο στη σουηδική πρωτεύουσα.

Καθώς είχε το πρόσωπό του κρυμμένο κάτω από ένα πράσινο πουλόβερ, η δικαστής Μαλού Λίντμπλομ του ζήτησε να αποκαλυφθεί, πράγμα που έκανε. Με γκρίζα μαλλιά και ανέκφραστος, δεν μιλάει καλά τα σουηδικά και είχε τη βοήθεια διερμηνέα.

Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε κεκλεισμένων των θυρών έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας και οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν να εξέλθουν εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου. Ο ύποπτος αναμένεται να προφυλακισθεί ενόψει της δίκης του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment