PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Καντάφι πούλησε το 20% του χρυσού της Λιβύης


Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης Κάσεμ Αζόζ.

Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης Κάσεμ Αζόζ.

Θέλοντας να καθησυχάσει την εσωτερική και διεθνή κοινή γνώμη, δήλωσε μεν ότι δεν έχουν κλαπεί χρήματα από τα ταμεία του λιβυκού κράτους, ωστόσο γνωστοποίησε για πρώτη φορά ότι η κεντρική τράπεζα πούλησε με εντολή Καντάφι το 20% των αποθεμάτων χρυσού πριν από μερικούς μήνες.

«Ο χρυσός ρευστοποιήθηκε για να πληρωθούν οι μισθοί και να υπάρξει ρευστότητα, ειδικά στην Τρίπολη», δήλωσε ο Αζόζ. Η πώληση αφορούσε συνολικά 29 τόνους χρυσού αξίας 1,7 δισεκατομμυρίων δηναρίων.

Σύμφωνα πάντως με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, αυτό συνέβη τον περασμένο Απρίλιο ή τον Μάιο, όταν ο Καντάφι βρισκόταν ακόμη στην εξουσία αλλά είχαν παράλληλα ξεκινήσει και οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί.

Σύμφωνα με πηγές του νέου καθεστώτος της Λιβύης, ο χρυσός πουλήθηκε σε εμπόρους εντός της χώρας και οι συναλλαγές έγιναν σε δηνάρια. Σύμφωνα πάντως με πηγές της κεντρικής τράπεζας, έκτοτε ο χρυσός έχει βγει από τη χώρα, κυρίως προς την Τυνησία.

Ο Αζόζ δήλωσε πάντως ότι οι συνολικοί πόροι που έχει στην διάθεσή της σήμερα η κεντρική τράπεζα είναι 115 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 90 δισ. βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment