PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου


Την πρώτη του συνέντευξη μετά το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Το συνέδριο έδρασε όπως έπρεπε να δράσει» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινώντας τη συνέντευξή του. Ο ίδιος δήλωσε ότι «προφανώς έχω βγει ενισχυμένος, είδατε ένα στάδιο που σειόταν και έλεγε κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη, υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω, πρέπει να γίνει μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα νικήσει το Κυριάκο Μητσοτάκη.

»Η κυρίαρχη εκτίμηση είναι η εκτίμηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ , που έδωσαν ένα μεγάλο σήμα ότι “φτάνει πια, ο Στέφανος είναι ο πρόεδρός μας”. Δεν τίθεται κανένα ζήτημα αμφισβήτησης και έχουμε ξεκάθαρη εντολή να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Γεροβασίλη στην παρουσίασή της στο συνέδριο, στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος. Προσωπικά επιθυμώ να είμαι πρόεδρος και ηγέτης της παράταξης για να κυβερνήσουμε τη χώρα. 5.000 άτομα φώναζαν κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη] σημείωσε ενώ πρόσθεσε πως «Το πιο εύκολο για μένα θα ήταν να πάμε σε εσωκομματικές εκλογές και να τις κερδίσω με 90% και να πω ορίστε δείτε. Πιστεύω ότι θα ήταν ανούσια διαδικασία. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ανασυγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνενώσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

Ο ίδιος είπε ότι για την παρέμβαση Τσίπρα ενημερώθηκε μόλις ένα λεπτό πριν την ανάρτηση όταν ο διευθυντής του γραφείου του ενημέρωσε τον δικό του, ενώ για την απόρριψη της πρότασης Τσίπρα, πριν το συνέδριο ο Κασσελάκης είπε ότι «σέβομαι την πρωτοβουλία του, ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο. Πέρα από αυτό ρωτήσετε τον ίδιο τι ακριβώς σκεφτόταν και τι θέλει να κάνει από δω και πέρα».

»Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει έναν νέο κύκλο υπό την ηγεσία μου, σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Προσκαλώ όλους που αμφισβητούν τι έγινε στο συνέδριο να δουν τα βίντεο. Παρέλαβα ένα κόμμα που δεν ήταν κυβερνητικό κόμμα και πρέπει να το κάνουμε κυβερνητικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα αυτή τη στιγμή, Θέλουμε κοινωνικό κράτος, ανοιχτές αγορές, με εξωτερική πολιτική που δεν βρίσκει τη χώρα μας να εμπλέκεται σε περιπέτειες των ΗΠΑ, και ανθρώπινα δικαιώματα. Το προεκλογικό μας πρόγραμμα ήταν ακριβώς αυτό. Η διαφορά τώρα είναι ότι η σύγχρονη αριστερά βρίσκει τους τρόπος να λύσει κοινωνικές ανισότητες» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει, ο κόσμος χρειάζεται να στηρίξει την προσπάθεια για μία στιβαρή αντίδραση στο ευρωκοινοβούλιο για ένα κράτος δικαίου. «Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου είναι 100% σωστό», πρόσθεσε.

Για μη κρατικά πανεπιστήμια

Το μη κερδοσκοπικό στην Ελλάδα γνωρίζετε πώς μπορεί να γίνει κερδοσκοπικό, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Τι μπορεί να προσφέρει ένα μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή που δεν μπορεί να θεσμοθετήσουμε για να παρέχει το δημόσιο;» αναρωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Όντως δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή να κτίζουμε διπλά κτίρια με διπλά θρανία για να διδάσκουμε τα ίδια με τα δημόσια πανεπιστήμια». Να φέρουμε ερευνητικά hubs, σπίτια κλπ ήταν η εναλλακτική του πρόταση. «Από πότε η Ελλάδα είναι μία χώρα που δεν μορφώνει τα παιδιά της;» είπε.

Για αγρότες και εξωτερική πολιτική

Σε ό,τι αφορά στους αγρότες ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι δεν είναι στη “γραμμή” «να ανατινάξουμε τον προϋπολογισμό στον αέρα. Αλλά πώς είναι δυνατόν να μην μπορούν να επιβιώσουν οι αγρότες, οι καταναλωτές; Προφανώς λόγω μεσάζόντων», σημείωσε.

«Στηρίζω την εθνική στρατηγική. Αλλά υπάρχουν και διαφοροποιήσεις. Το πλοίο του πολεμικού ναυτικού δεν θα το έστελνα στην Ερυθρά Θάλασσα. Θα ήθελα η εξωτερική πολιτική να είναι πιο εγκρατής. Ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα για τα εξοπλιστικά, θα ήθελα ο εξοπλισμός να μένει στην Ελλάδα. Ήδη προσφέρουμε πολλά στην Ουκρανία. Είμαι κατά των αποστολών εξοπλιστικών στην Ουκρανία».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μεταξύ άλλων, ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στην Παλαιστίνη. «Ποιο είναι το exit plan του Ισραήλ;» διερωτήθηκε.

«Έχετε καταλάβει ότι είμαι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που λέει ότι μειώνει την προσωπική του δύναμη και τη δίνω στα μέλη του κόμματος για να αποφασίσουν αυτοί;» διερωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για την περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα στις Ευρωεκλογές ο Κασσελάκης είπε ότι «θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. Έχω εντολή να μετασχηματίσω τον ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα. Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει ας το κάνει και θα ξανακερδίσω» κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment