PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου


Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους αρκετών πόλεων του Ισραήλ για να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου και να απαιτήσουν την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο Τελ Αβίβ, η ισραηλινή αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού για να απωθήσει διαδηλωτές οι οποίοι επιχείρησαν να κλείσουν κεντρικό αυτοκινητόδρομο. Αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στην Ιερουσαλήμ, τη Χάιφα, τη Μπερ Σεβά και έξω από την έπαυλη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια.

«Καλώ την πιο αποτυχημένη κυβέρνηση στην ιστορία (του Ισραήλ) να παραιτηθεί» φώναξε στους συγκεντρωθέντες στο Τελ Αβίβ ένας έφεδρος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού που τραυματίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα που επέρριπταν στον Μπενιαμίν Νετανιάχου την ευθύνη για την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους. «Εσύ είσαι ο ηγέτης. Εσύ φταις», ανέφεραν.

Από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 29.600 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργείου Υγείας του θύλακα, που ελέγχεται από την οργάνωση.

Στην ολιγοήμερη εκεχειρία του Νοεμβρίου απελευθερώθηκαν 105 όμηροι. Όμως, παρότι γίνονται διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, αυτές δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Με γρίπη ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment