PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Μ. Πέμπτη 13/4


Τέσσερις ταινίες κάνουν πρεμιέρα μέσα στις ημέρες του Πάσχα. Δύο αληθινές ιστορίες φυγής και επιβίωσης, η δύναμη του ενστίκτου ενός υπέροχου πλάσματος και οι νέες περιπέτειες μιας γνώριμης παρέας μαχητών αποτυπώνονται στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

«Στα δάση της Σιβηρίας»

Ο νεαρός Τέντι, κουρασμένος από την καθημερινότητά του αποφασίζει να εγκαταλείψει το Παρίσι και να διαφύγει στις παγωμένες εκτάσεις της Σιβηρίας. Αυτό που ξεκινά ως μία ειδυλλιακή ζωή εξελίσσεται σε έναν αγώνα για επιβίωση. Ο Τέντι θα συναντήσει τον Αλεξέι, έναν ρώσο κρατούμενο που ζει κρυμμένος για χρόνια στα δάση της Σιβηρίας. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί μία σημαντική φιλία. Με εντυπωσιακές εικόνες και σκηνές (όπως εκείνη που το αυτοκίνητο οδηγεί πάνω στις παγωμένες εκτάσεις), η ταινία βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Σιλβέν Τεσόν. Υπάρχουν σκηνές που οι περιπέτειες των ηρώων δεν μοιάζουν αρκετά επικίνδυνες και άλλες που η λογοτεχνικότητα του σεναρίου δεν αφήνει τους χαρακτήρες να «αναπνεύσουν», αλλά αυτή η «ήσυχη» ταινία αναφέρεται με τρόπο τρυφερό στην βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Σκηνοθεσία: Σαφί Νεμπού
Πρωταγωνιστούν: Ραφαέλ Περσονάζ, Εβγκενί Σιντίκιν

«Ο δρόμος της διαφυγής»

Στην υπό γερμανική κατοχή Γαλλία, δύο νεαρά αδέλφια εβραϊκής καταγωγής, ο Μορίς και ο Ζοζέφ, θα βρεθούν μόνοι τους απέναντι στους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί το πολεμικό κλίμα στη χώρα. Θα επιδείξουν θάρρος, κουράγιο και εφευρετικότητα, ώστε να αποδράσουν από τη ναζιστική εισβολή και να προσπαθήσουν να επανενωθούν με την οικογένεια τους.

Σκηνοθεσία: Κριστιάν Ντιγκέ
Πρωταγωνιστούν: Πατρίκ Μπριέλ, Έλσα Ζίλμπερσταϊν, Κριστιάν Κλαβιέ

«Το ταξίδι του αυτοκράτορα 2: Το κάλεσμα»

Καταθέτοντας μία θαυμάσια μαρτυρία της ανεξερεύνητης πολικής άγριας ζωής, αλλά και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Λικ Ζακέ, δώδεκα χρόνια μετά το συγκινητικό ντοκιμαντέρ για τους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους και την περιπέτεια αναπαραγωγής τους, επιστρέφει με ένα ακόμα μοναδικό εγχείρημα, που θέτει ερωτήματα γύρω από τη δύναμη του ενστίκτου και αποκαλύπτει το μυστηριώδες κάλεσμα των αυτοκρατόρων, όπως δεν το έχει δει ποτέ κανείς. Πρόκειται για μια επική ιστορία με ασύλληπτα τοπία και πρωτόγνωρες υποθαλάσσιες λήψεις, που απαθανατίζουν την εκπληκτική βιοποικιλότητα της Ανταρκτικής, ενός από τα πιο όμορφα οικοσυστήματα του κόσμου.

Μέσα από τη ματιά και τις αναμνήσεις του προγόνου του, ένας νεαρός πιγκουίνος ετοιμάζεται να ζήσει το πρώτο του ταξίδι, ακολουθώντας ενστικτωδώς το μυστήριο κάλεσμα που τον ωθεί προς τον ωκεανό, για να αντιμετωπίσει τις απίστευτες δοκιμασίες, που θα χρειαστεί να ξεπεράσει, προκειμένου να εκπληρώσει το πεπρωμένο του και να εξασφαλίσει την επιβίωση του είδους του.

«Το να συναναστρέφεσαι με τους πιγκουίνους αποτελεί κάτι παραπάνω από μια απλή παρατήρηση – είναι μια γνωριμία» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Είναι εξοικειωμένοι μαζί μας. Αυτό είναι πολύ σπάνιο. Είμαστε αρπακτικά, τα ζώα μάς αποφεύγουν. Οι πιγκουίνοι, όχι μόνο μας ανέχονται, αλλά θέλουν να μας γνωρίσουν, μας πλησιάζουν. Πραγματικά, είναι μοναδικά όντα».

«Μαχητές των δρόμων 8»

Μετά τη φορτισμένη συναισθηματικά, λόγω του πρόωρου χαμού σε αυτοκινητικό δυστύχημα του ηθοποιού Πολ Γουόκερ, έβδομη συνέχεια η παρέα του Fast and Furious επιστρέφει για όγδοη φορά. Ο Ντομ συμμαχεί με μία επικίνδυνη εγκληματία και προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα. Η κυβέρνηση θα ζητήσει τη βοήθεια του Χομπς σε μία περιπέτεια που κινείται από την Αμερική στο Βερολίνο και από εκεί στη Ρωσία. Το Fast and Furious συνεχίζει στη γνωστή του παράδοση: κυνηγητά με αυτοκίνητα και επικίνδυνα σταντς (από τα πιο εντυπωσιακά είναι τα οχήματα – ζόμπι στη Νέα Υόρκη). Η ταινία δεν ξεφεύγει, βέβαια από τα αναμενόμενα, και ενώ η χιουμοριστική κόντρα των Τζέισον Στέιθαμ και Ντουέιν Τζόνσον είναι καλοδεχούμενη, η υπερβολική σοβαροφάνεια του Βιν Ντίζελ μάλλον «χαλάει» τη συνταγή.

Σκηνοθεσία: Φ. Γκάρι Γκρέι
Πρωταγωνιστούν: Βιν Ντίζελ, Σαρλίζ Θερόν, Ντουέιν Τζόνσον, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζέισον Στέιθαμ

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 13/4-19/4

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment