PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες Πολιτιστικά

Οι ταινίες από την Πέμπτη 18/6


Η κινηματογραφική μεταφορά του «Entourage», μια κατασκοπική κωμωδία που τα… «σπάει», ένα ισπανικό νουάρ-έκπληξη και ο ολοκαίνουργιος Χιου Γκραντ ξεχωρίζουν αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα.

Τα σκοτεινά μυστικά μιας απομονωμένης κοινωνίας, η συναισθηματική αναθεώρηση ενός συγγραφέα που δεν πιστεύει στον έρωτα, ο νέος επαγγελματικός προσανατολισμός ενός ξεπεσμένου σεναριογράφου, οι περιπέτειες μιας μη προσοντούχας κατασκόπου, η κινηματογραφική εκδοχή μιας επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς και η καθημερινότητα των φοιτητών μιας σχολής υποκριτικής ξετυλίγονται στη μεγάλη οθόνη αυτήν την εβδομάδα.

«Το μικρό νησί»

Με ασφυκτική ένταση, ωμό ρεαλισμό, αποπνικτική ατμόσφαιρα, υποδόριο σασπένς, ανατροπές και πολιτικοκοινωνικές προεκτάσεις, το αστυνομικό θρίλερ του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ είχε 16 υποψηφιότητες στα ισπανικά βραβεία Γκόγια, από τις οποίες απέσπασε συνολικά 10 βραβεία. Με τους Χαβιέ Γκουτιέρεζ, Ραούλ Αρεβάλο, Μαρία Βαρόντ, Πέρικο Θερβάντες, Τζέσους Καρόζα και Αντόνιο ντε λα Τόρε, η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται σε μια ταραγμένη περίοδο της Ισπανίας, το 1980, όταν η χώρα πασχίζει ακόμα να επουλώσει τις πληγές της από τις αγριότητες της περιόδου της δικτατορίας του Φράνκο. Μια σειρά από σκληρές δολοφονίες κοριτσιών, σε μια απομονωμένη πόλη, φέρνει κοντά δύο ντετέκτιβ με εντελώς αντίθετους χαρακτήρες. Η έρευνα των εγκλημάτων τούς οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς φέρνει στην επιφάνεια τα σκοτεινά μυστικά της μικρής κοινότητας.

«Το “Μικρό νησί” είναι μια ταινία με κλασική χροιά, όσον αφορά στην έρευνα και την ανάπτυξη των χαρακτήρων, αλλά με ένα φόντο θαμπό, λασπώδες, πυκνό και αδιαπέραστο… Όπως οι ίδιοι οι βάλτοι, όπου εκτυλίσσεται. Είναι ό,τι πιο κοντινό σε μια ταινία είδους έχω δημιουργήσει, αλλά, την ίδια στιγμή, έχει τη δική του ταυτότητα, που το κάνει διαφορετικό, ξεχωριστό» αναφέρει ο σκηνοθέτης.

«Σφυρίζοντας από έρωτα»

Επικεντρωμένη στο πανάρχαιο ερώτημα αν ένας άντρας και μια γυναίκα μπορεί να είναι μόνο φίλοι, η αισθηματική ταινία του Τζάστιν Ρίαρντον – με τους Κρις Έβανς, Μισέλ Μόναχαν, Άντονι Μακί, Όμπρεϊ Πλάζα, Τόφερ Γκρέις, Λουκ Γουίλσον και Γιόαν Γκράφαντ – αφηγείται την ιστορία ενός συγγραφέα του Χόλυγουντ, ο οποίος αναγκάζεται από τον ατζέντη του να γράψει μια ρομαντική ταινία. Το πρόβλημά του είναι ότι δεν πιστεύει καθόλου στον έρωτα. Μέχρι τη στιγμή, που η γνωριμία του με μία κοπέλα θα ανατρέψει τις πεποιθήσεις του.

«Καθηγητής με το ζόρι»

Στην αισθηματική κωμωδία του Μαρκ Λόρενς, με τον Χιου Γκραντ, τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Μαρίσα Τομέι και Τζέι Κέι Σίμονς και τους Άλισον Τζάνεϊ, Κρις Έλιοτ, Μπέλα Χίθκοτ και Άζα Ναόμι Κινγκ ένας πρώην επιτυχημένος σεναριογράφος δεν έχει γράψει τίποτα καλό εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει. Στην απελπισία του, δέχεται να γίνει καθηγητής σεναρίου, για να κερδίσει χρήματα. Στη νέα του δουλειά, επιλέγει για μαθητές του μόνο άσχημα αγόρια και μόνο όμορφα κορίτσια, ένα εκ των οποίων τον κάνει να δει τα πράγματα και τη ζωή αλλιώς.

«Ο Κιθ είναι ένας χαρακτήρας, που χάνει την αίγλη του ενάντια στη θέλησή του. Μεγαλώνει σε μια βιομηχανία, που λατρεύει τα νιάτα, και βρίσκει όλο και δυσκολότερο να εντοπίσει τη θέση του σε αυτή. Το έχω δει να συμβαίνει σε φίλους μου, κι όλοι αναρωτιούνται το ίδιο: Ποιο είναι το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή μου, εάν αυτό, που ζούσα μέχρι σήμερα, δεν είναι πια διαθέσιμο;» σημειώνει ο σκηνοθέτης.

«Spy»

Ο – υποψήφιος για Όσκαρ – Τζουντ Λο και οι Τζέισον Στέιθαμ, Μελίσα Μακάρθι, Άλις Τζάνεϊ, Ρόουζ Μπερν, Μπόμπι Καναβάλε, 50 Σεντ και Μορένα Μπακαρέν πρωταγωνιστούν στην κατασκοπική κωμωδία του Πολ Φιγκ. Ηρωίδα της είναι μία φιλήσυχη αναλύτρια της CIA, που κάνει, κυρίως, δουλειά γραφείου και είναι ο αφανής ήρωας πίσω από τις πιο επικίνδυνες αποστολές. Η απόφασή της να αναλάβει ενεργό δράση σε μια κρίσιμη μυστική αποστολή, παρά το ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη εκπαίδευση και τα σωματικά προσόντα, τη φέρνει αντιμέτωπη με μια επικείμενη παγκόσμια καταστροφή.

«Είμαι μεγάλος φαν των κατασκοπικών ταινιών και ήθελα να χτίσω μια κωμική περιπέτεια στο είδος αυτό» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Η κωμωδία έρχεται από τους ίδιους τους χαρακτήρες, δεν είναι μια παρωδία ή σάτιρα του είδους. Ο κίνδυνος και η δράση είναι αληθινά. Ήθελα τον τόνο μιας κατασκοπικής ταινίας, αλλά να βάλουμε όσο περισσότερο χιούμορ γίνεται. Ήθελα, επίσης, να αναρωτηθεί ο θεατής πώς θα ήταν, αν και εκείνος αναγκαζόταν ξαφνικά να κάνει κάτι παρόμοιο».

«Entourage»

Ο Νταγκ Έλιν μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ομώνυμη επιτυχημένη κωμική σειρά του ΗBO, με τις 26 υποψηφιότητες για Emmy, συγκεντρώνοντας το αυθεντικό cast της σειράς, δηλαδή τους Κέβιν Κόνολι, Έιντριαν Γκρένιερ, Κέβιν Ντίλον, Τζέρι Φεράρα και Τζέρεμι Πίβεν, οι οποίοι πλαισιώνονται από τους Μπίλι Μπομπ Θόρτον και Χέιλι Τζόελ Όσμεντ, αλλά και από ένα πλήθος guest stars, όπως οι Γκρεγκ Λουγκάνις, Τζέσικα Άλμπα, Τομ Μπρέιντι, Ρομπ Γκρονκόφσκι, Γουόρεν Μπάφετ, Κέλσι Γκράμερ, Άρμι Χάμερ, Κλέι Μάθιους, Λίαμ Νίσον, Εντ ο’ Νιλ, Ντέιβιντ Σπέιντ, Φάρελ Γουίλιαμς, Ράσελ Γουίλσον και Μαρκ Γουόλμπεργκ. Ξεκινώντας από το σημείο που τελειώνει η σειρά, η ταινία παρακολουθεί τον αστέρα του κινηματογράφου Βίνσεντ Τσέιζ και την παρέα του, οι οποίοι προσπαθούν με χίλιους τρόπους να εξασφαλίσουν χρήματα για την επόμενη, αμφιλεγόμενης επιτυχίας, ταινία τους.

«Λύσσα κακιά»

Η κωμωδία του Νίκου Ζερβού – με τους Ζωή Ζέρβα, Βίκυ Κουλιανού, Τζώνυ Θεοδωρίδη, Στέλλα Γιαμπουρά, Τάκη Χρυσικάκο, Γιώργο Καραμίχο, Σταύρο Κανελλίδη, Όλγα Θανασιά, Λορέντζο Καριέρε, Αναστάση Κολοβό και Γιάννη Ζουγανέλη – εστιάζει στην καθημερινότητα των φοιτητών μιας σχολής υποκριτικής – στα ερωτικά τους, στα θέματα της σχολής και γενικότερα στα προβλήματα που έχουν, τα οποία και αντιμετωπίζουν πάντα με χιούμορ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment