PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη


Τις προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και το Περιστέρι, σε μία σειρά από τομείς, από τον πολιτισμό, έως την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και από τα ζητήματα της καθημερινότητας έως τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν από κοντά ο Ανδρέας Παχατουρίδης και ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο κ. Ιμάμογλου υποδέχθηκε τον δήμαρχο Περιστερίου στο γραφείο του στο πάρκο Εμιργκάν, ανήμερα της μεγάλης προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Αρναβούτκιοϊ.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης έπλεξε το εγκώμιο του Ανδρέα Παχατουρίδη, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν εμβληματικό δήμαρχο, και λόγω της εμπειρίας του, ένα μεγάλο αυτοδιοικητικό αδερφό, αναφέροντας μάλιστα ότι περίμενε με ανυπομονησία τη συνάντηση τους.

Ο κ. Παχατουρίδης ευχαρίστησε τον κ. Ιμάμογλου για τη βοήθεια στην ελληνορθόδοξη κοινότητα και εξήρε το έργο του σε μία πόλη με μεγαλύτερο πληθυσμό από 131 χώρες παγκοσμίως, «μία παγκόσμια πρωτεύουσα», όπως είπε.

Αναφέρθηκε στη συγκίνηση που νιώθει, εξαιτίας της Ποντιακής καταγωγής του, ενώ ανέφερε στον ομόλογο του πως «καλός δήμαρχος είσαι όταν δίνεις αναφορά μόνο στους δημότες σου, σε κανένα άλλο».

Παράλληλα κάλεσε τον κ. Ιμάμογλου στους επετειακούς εορτασμούς για τα 90 χρόνια του Περιστεριού ως αυτόνομου δήμου.

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν και για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, στις 31 Μαρτίου, με τον κ. Ιμάμογλου να έχει ως αντίπαλο τον εκλεκτό του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας, Μουράτ Κουρούμ, σε μια κούρσα που διεξάγεται σε πολώμενο πολιτικό κλίμα.

Δώρα με ισχυρό συμβολισμό

Μετά τη συνάντηση, οι δύο άνδρες προχώρησαν στην εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων. Ο κ. Παχατουρίδης προσέφερε στον κ. Ιμάμογλου έναν πίνακα που απεικονίζει δυο Ποντίους να χορεύουν τον Πυρρίχιο, τον Ποντιακό χορό της φωτιάς, ευχόμενος καλή επιτυχία στον εκλογικό αγώνα, ενώ ο κ. Ιμάμογλου προσέφερε στο δήμαρχο Περιστεριού ένα βιβλίο με τους Χάρτες της Κωνσταντινούπολης στο πέρασμα των Αιώνων και εξέφρασε την επιθυμία του να ανταποδώσει την επίσκεψη αλλά και να δει τις δύο πόλεις να συνεργάζονται για το καλό των πολιτών τους.

Ο δήμαρχος Περιστερίου συνοδευόταν από τα τρία του παιδιά, Παναγιώτη, Αθηνά και Γιώργο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment