PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης



Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο γνωστός λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης.

Ο Γιώργος Στιβακτάκης, υπήρξε ένας καλλιτέχνης με σπουδαία προσφορά στην Κρητική μουσική και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέθανε από ανακοπή. Καταγόταν από μουσική οικογένεια και συνεργάστηκε με δύο του αδέλφια, Χρήστο και Νίκο, οι οποίοι ήταν επίσης λυράρηδες ενώ ο πατέρας τους, Στάθης, ήταν πρωτοχορευτής σε συγκρότημα των Βοριζιών.

Ο Γιώργος Στιβακτάκης πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1981 με το «Δικάστηκα να σ’ αγαπώ». Στη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά ο Γιώργος Στιβακτάκης συνεργάστηκε με τα αδέλφια του για την «Κρητική Κομπανία» ενώ στις επόμενες δισκογραφικές του δουλειές συνεργάστηκε με πολλούς δημιουργούς από την Κρήτη.

Η δισκογραφία του Γιώργoυ Στιβακτάκη

– 1981: “Δικάστηκα να σ’αγαπώ” (Γιώργης Στιβακτάκης)

– 1983: “Κρητική Κομπανία” (Γιώργης Στιβακτάκης)

– 1986: “Ερωτικοί Καϋμοί” (Γιώργης Στιβακτάκης)

– 1990: “Αγάπης Όνειρα” (Γιώργης κ’ Χρήστος Στιβακτάκης)

– 1996: “Ανατολή” (Γιώργης κ’ Χρήστος Στιβακτάκης)

– 1999: “Δροσοσταλιά τ΄Απρίλη” (Γιώργης κ’ Χρήστος Στιβακτάκης)

– 2001: «Δε θέλω φρόνιμη ζωή» (Γιώργης Στιβακτάκης)

– 2003: “Παντός Καιρού” (Χρήστος Στιβακτάκης)

– 2004: “Στου χρόνου τα λημέρια” (Γιώργης Στιβακτάκης)

– 2006: “Από Χρυσάφι κ’ Φωτιά” (Χρήστος Στιβακτάκης)

– 2007: “Αέρας τση κορφής” (Γιώργης Στιβακτάκης

– 2012: “Αντίλαλοι του Ψηλορείτη” (Γιώργης Στιβακτάκης)

– 2016: “Η άκρη της σιωπής” (Χρήστος Στιβακτάκης)

– 2018: “Μπαρούτι μέλι και κρασί” (Γιώργης Στιβακτάκης)

– 2021: “Βιγλάτορας” (Γιώργης Στιβακτάκης)

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Κατσάμπας

Peristeri News

Ένα ξεχωριστό βραβείο θα λάβει ο Κρις Έβανς

Peristeri News

Coldplay: Κυκλοφόρησε το νέο βιντεοκλίπ που γυρίστηκε στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment