PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου


Μια ακόμα επιβεβαίωση για την επικινδυνότητα που κατέχει η κίνηση με πατίνι στους δρόμους έρχεται από viral video σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που τραβήχτηκε στο Περιστέρι.

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν πάψει να είναι μέσο αναψυχής και έχουν μπει για τα καλά στις καθημερινές μετακινήσεις.

Το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει αρκετά ατυχήματα ενώ κάποια από αυτά ήταν θανατηφόρα και συνεχώς έρχεται στο προσκήνιο η ανάγκη για μεγαλύτερη εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των οδηγών.

Πριν από μερικές μέρες ένα video με πτώση αναβάτη πατινιού έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα για τον κακό λόγο, με το περιστατικό να λαμβάνει χώρα βραδινή ώρα επί της Εθνάρχου Μακαρίου στο Περιστέρι.

Ο άτυχος οδηγός του πατινιού για άγνωστο λόγο έπεσε στο οδόστρωμα με τα αυτοκίνητα να φτάνουν στο μισό μέτρο από το να πατήσουν τον αναβάτη και το πατίνι.

Ο νόμος για πατίνια και ποδήλατα στην Ελλάδα

Το 2021 η Ελλάδα συμπεριέλαβε στη νομοθεσία της τα ηλεκτροκινούμενα πατίνια και ποδήλατα, σε μια προσπάθεια να ορίσει κανόνες σε ένα πεδίο έως τότε ανεξέλεγκτο. Οπως αναφέρει ο ν. 4784, τα οχήματα αυτά πρέπει να κινούνται με ταχύτητα από 6 χλμ. έως 25 χλμ. και να μην κινούνται σε δρόμους όπου το όριο ταχύτητας ξεπερνάει τα 50 χλμ., ενώ η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Leave a Comment