PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 7/11


Μια νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά απόψε με έξι νέες ταινίες και μια ταινία κινουμένων σχεδίων. Η ανατριχιαστική συνέχεια της «Λάμψης», ένας κωμικά συγκινητικός ρόλος για τον Τζόνι Ντεπ, η νέα ταινία του Κεν Λόουτς, η καθημερινότητα στη σημερινή Ουκρανία, η επιστροφή μιας αξιαγάπητης αλλά και ανατριχιαστικής οικογένειας, ένα ανορθόδοξο θρίλερ όπου η κωμωδία συναντά τον τρόμο και ένα ποιητικών διαστάσεων δράμα θα ψυχαγωγήσουν τους σινεφίλ αυτή την εβδομάδα.

 

«Δόκτωρ Ύπνος»

Ταινία τρόμου, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Στο πολυαναμενόμενο σίκουελ της «Λάμψης», σχεδόν 40 χρόνια μετά από την ταινία θρύλος, από τον μαέστρο του τρόμου Στίβεν Κινγκ, ο Νταν Τόρανς προσπαθεί να βρει την εσωτερική του ηρεμία, εξακολουθώντας να φέρει το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη ως παιδί στο ξενοδοχείο Overlook. Η προσπάθειά του «διαλύεται» όταν συναντά την Άμπρα, μία θαρραλέα έφηβη που διαθέτει ένα υπερφυσικό χάρισμα, γνωστό ως «λάμψη». Η Άμπρα συνειδητοποιεί αμέσως ότι ο Νταν έχει την ίδια υπερφυσική δύναμη με εκείνη. Τον αναζητά, ζητώντας απελπισμένα τη βοήθειά του, προκειμένου να πολεμήσει την ανελέητη Rose the Hat, αρχηγό της συμμορίας μεταφυσικών δολοφόνων The True Knot, που αναζητούν ανθρώπους προικισμένους με υπερφυσικές ιδιότητες, προκειμένου να «καταναλώσουν» την αύρα τους και να γίνουν αθάνατοι.

Σκηνοθεσία: Μάικ Φλάναγκαν
Πρωταγωνιστούν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Κάιλεχ Κάραν, Κλιφ Κέρτις και Έμιλι Λιντ

 

«Ποτέ Δεν Είναι Αργά Κύριε Καθηγητά»

Δραματική κομεντί, αμερικανικής παραγωγής του 2018. Όταν ο Ρίτσαρντ, καθηγητής Πανεπιστημίου, διαγνωστεί με μια ανίατη ασθένεια, αποφασίζει να εγκαταλείψει τα προσχήματα και τις κοινωνικές συμβάσεις και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του όσο πιο έντονα και ελεύθερα γίνεται. Με καυστικό χιούμορ, ελαφριά απερισκεψία και μια δόση τρέλας, πέφτει με τα μούτρα σε κάθε πιθανή «αμαρτία»: Πίνει, καπνίζει, κάνει σεξ και ξεστομίζει αδιανόητες προσβολές, εισπράττοντας έτσι περισσότερη χαρά από ποτέ. Με τον νέο τρόπο ζωής του, και καθώς ο χρόνος του εξαντλείται, ο Ρίτσαρντ θα καταλάβει πολλά πράγματα για τη ζωή, ενώ θα έρθει κοντά με τους ανθρώπους που αγαπά, για ένα τελευταίο αντίο. Μια ξεκαρδιστική αλλά και συγκινητική ταινία, για το πώς ένας άνθρωπος αποφασίζει να ζήσει τη ζωή στο έπακρο ακόμα κι όταν το ταξίδι του τελειώνει.

Σκηνοθεσία: Γουέιν Ρόμπερτς
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Ρόζμαρι ΝτεΓουίτ, Ντάνι Χιούστον, Ρον Λίβινγκστον και Ζόι Ντόιτς

 

«Δυστυχώς, Απουσιάζατε»

Δραματική κοινωνική ταινία, βρετανικής (γαλλικής και βελγικής) παραγωγής του 2019. Ο Ρίκι, η Άμπι και τα δύο τους παιδιά ζουν στο Νιουκάστλ. Είναι μια δεμένη οικογένεια και ο ένας νοιάζεται για τον άλλον. Ο Ρίκι αλλάζει δουλειές, ενώ η Άμπι που αγαπά τη δική της, προσέχει ηλικιωμένους. Παρόλο που δουλεύουν όλο και περισσότερες ώρες, όλο και πιο σκληρά, συνειδητοποιούν ότι ποτέ δεν θα αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Όταν προκύπτει μια χρυσή ευκαιρία, η Άμπι πουλάει το αυτοκίνητο της και ο Ρίκι αγοράζει ένα ολοκαίνουριο φορτηγάκι για να δουλέψει ως αυτοαπασχολούμενος μεταφορέας. O μοντέρνος κόσμος έχει τις επιπτώσεις του σε αυτές τις τέσσερις ψυχές μέσα στην ίδια τους την κουζίνα.

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Πρωταγωνιστούν: Κρις Χίτσεν, Ντέμπι Χάνιγουντ, Ρις Στόουν, Κέιτι Πρόκτορ και Μαρκ Μπερνς

 

«Η Δύναμη της Αλήθειας»

Δραματική ταινία, ουκρανικής (γερμανικής, γαλλικής, πολωνικής) παραγωγής του 2019. Το Ντόνμπας είναι μια περιοχή στην Ανατολική Ουκρανία. Ο τακτικός στρατός της Ουκρανίας και οι εθελοντές μάχονται τις αυτονομιστικές ομάδες, υποστηριζόμενες από τη Ρωσία του Πούτιν. Η διαφθορά και η εγκληματικότητα όλων των ειδών είναι γεμάτες. Η ταπείνωση είναι συνηθισμένη. Η βία μπορεί να φλέγει ανά πάσα στιγμή. Κάθε ένα από τα δεκατρία τμήματα που απαρτίζουν την ταινία βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός.

Σκηνοθεσία: Σεργκέι Λόζνιτσα
Πρωταγωνιστούν: Ταμάρα Γιατσένκο, Λουντμίλα Σμοροντίνα και Μπόρις Καμόρζιν

 

«Η Οικογένεια Άνταμς»

Ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Ένα… διαβολικό γύρισμα της μοίρας και η real estate δραστηριότητα μιας τηλεπερσόνας, θα οδηγήσουν τη λατρεμένη οικογένεια στο επίκεντρο ενός τυπικού, ασφαλούς και «καθαρού» προαστίου και την κόρη σε ένα συμβατικό δημόσιο σχολείο. Φυσικά, οι Άνταμς δεν θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν σε κάθε νέα συνθήκη της γειτονιάς τους, αλλά οι γείτονές τους, οι συμμαθητές της μικρής και ο κοινωνικός περίγυρος, δεν θα αντέξουν και πολύ την εκκεντρικότητα και το goth μεγαλείο της αξιαγάπητης αλλά και ανατριχιαστικής οικογένειας.

Σκηνοθεσία: Κόνραντ Βέρνον και Γκρεγκ Τίρναν

 

«Zombieland: Διπλή Βολή»

Περιπετειώδης κωμωδία τρόμου, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Από τον Λευκό Οίκο μέχρι την ενδοχώρα, η τετραμελής παρέα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά νέα είδη ζόμπι, που έχουν εξελιχθεί από την πρώτη ταινία, αλλά και νέους επιζώντες. Η μεγαλύτερη πρόκληση όλων, όμως, αποδεικνύονται οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη αυτής της σαρκαστικής, αυτοσχέδιας οικογένειας.

Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλάισερ
Πρωταγωνιστούν: Γούντι Χάρελσον, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Aμπιγκέιλ Μπρέσλιν, Έμα Στόουν και Ροζάριο Ντόσον

 

«Κλέφτης Αλόγων»

Ψυχολογικό δράμα, νορβηγικής (σουηδικής και δανέζικης) παραγωγής του 2019. Τον Νοέμβριο του 1999 ο 67χρονος Τροντ ταξιδεύει σε έναν απομονωμένο οικισμό στην νορβηγική ενδοχώρα, όπου σκοπεύει να περάσει την πρωτοχρονιά μόνος του. Ενώ καταφτάνει ο χειμώνας, ανακαλύπτει πως έχει γείτονα, έναν άντρα που είχε γνωρίσει όντας παιδί το καλοκαίρι του 1948, όταν παράλληλα ο πατέρας του τον προετοίμαζε για την επερχόμενη εξαφάνισή του. Εκείνο το μακρινό καλοκαίρι ο Τροντ ενηλικιώθηκε και μύρισε το άρωμα της γυναίκας που λαχταρούσε. Την ίδια γυναίκα που είχε επιλέξει ο πατέρας του για σύντροφο της ζωής του.

Σκηνοθεσία: Χανς Πέτερ Μόλαντ
Πρωταγωνιστούν: Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τομπίας Σάντελμαν, Ντανίκα Κέρσικ και Τζον Ρένες

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 7/11-13/11
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment