PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου το μεσημέρι – απόγευμα, ενώ βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια νότιοι έως 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεχρι το μεσημέρι, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, ενώ καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από το απόγευμα και αργότερα στα βόρεια.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 05 Μαρτίου 2024

Στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με την εκδήλωση τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στην ανατολική νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Κυρίως ηλιοφάνεια και σύννεφα

Peristeri News

Leave a Comment