PeristeriNews.gr
Οικονομία

Βενιζέλος: Τα λεφτά επαρκούν μέχρι 15 Δεκεμβρίου


“Καμπανάκι” για τα ταμειακά αποθέματα της χώρας, “χτύπησε” σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Καμπανάκι” για τα ταμειακά αποθέματα της χώρας, “χτύπησε” σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2012, ξεκαθάρισε ότι “ως ταμίας του κράτους και ως υπουργός Οικονομικών σας λέω ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Αν δεν εκταμιευτεί η 6η δόση, ούτε νέα δανειακή σύμβαση θα υπάρξει, ούτε PSI”.

Εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία ότι άμεσα, ακόμη και εντός της ημέρας, τα ελληνικά κόμματα, τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου θα κάνουν τα πάντα, για να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης.

Αναφερόμενος σε όσους υποστηρίζουν ότι οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν στο θέμα της εκταμίευσης της 6ης δόσης ο κ Βενιζέλος είπε ότι “οι Ευρωπαίοι ξέρουν πολύ καλά τις ταμειακές μας ανάγκες, τι πρέπει να δώσουμε στο εξωτερικό και τι όχι και πώς μπορούν να στεγανοποιήσουν αυτή την απειλή για την ευρωζώνη, σε περίπτωση που δεν εκταμιευτεί η 6η δόση”.

Είπε, επίσης πως όσοι θέλουν γρήγορα εκλογές πρέπει να τα κάνουν όλα γρήγορα, αρχής γενομένης από την εκταμίευση της 6ης δόσης.Επιπλέον εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συζητήσεις για το PSI θα ξεκινήσουν, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment