PeristeriNews.gr
Συνταγές

Τσιπούρες στη σχάρα


Είναι μια εύκολη συνταγή και νόστιμη για τσιπούρες (ή συναγρίδες ή φαγκρί ).

Είναι μια εύκολη συνταγή και νόστιμη για τσιπούρες (ή συναγρίδες ή φαγκρί ).

Υλικά

4 τσιπούρες συνολικού βάρους 1,5 kg
4 σκέλιδες σκόρδο
ρίγανη
ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα λέπια από τα ψάρια, αφαιρούμε τα εντόσθια και τα βράγχια, τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.

Χαράσουμε κατά μήκος το ψάρι και από τις δύο μεριές, στην επάνω πλευρά του. Αλείφουμε εσωτερικά και ολόγυρα με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα αρωματικά βότανα και αφήνουμε τα ψάρια να μαριναριστούν για μία ώρα.

Ανάβουμε τη σχάρα έτσι ώστε όταν θα βάλουμε επάνω τις τσιπούρες να έχει μεγάλη θερμοκρασία στους 200ο C.

Αλατίζουμε τις τσιπούρες και τις βάζουμε στη προθερμασμένη σχάρα. Κατα διαστήματα αλείφουμε με λίγο από το αρωματισμένο λαδολέμονο.

Όταν είναι έτοιμες από τη μία πλευρά (και μόνο τότε), τις γυρίζουμε από την άλλη. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαίντανό.

Tips

– Όταν βάλουμε τη τσιπούρα, αλλά και όλα τα ψάρια, πάνω στη καυτή σχάρα δεν τα περιεργαζόμαστε, τα αφήνουμε να ψηθούν, δεν τα πειράζουμε ειδικά στην αρχή γιατί οι πέτσες θα κολλήσουν στη σχάρα και θα καταστραφεί το ψαράκι μας.

– Δεν βάζουμε ρίγανη απ την αρχή σε όλο το ψάρι για να μην πικρίσει. Γι αυτό βάζουμε μόνο μέσα στις τομές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment