PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στον αέρα ο φετινός προϋπολογισμός


Τα μετράνε, τα ξαναμετράνε αλλά δεν τους βγαίνουν και παρά την αισιοδοξία υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών ότι όλα θα πάνε, ο φετινός Προϋπολογισμός δύσκολα θα κλείσει εντός των αναθεωρημένων στόχων.

Τα μετράνε, τα ξαναμετράνε αλλά δεν τους βγαίνουν και παρά την αισιοδοξία υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών ότι όλα θα πάνε κατ΄ευχήν, ο φετινός Προϋπολογισμός δύσκολα θα κλείσει εντός των αναθεωρημένων στόχων.

Για το 2011 κύριος στόχος είναι η είσπραξη περίπου 13 δισ ευρώ εντός του επόμενου διμήνου έτσι ώστε το έλλειμμα να μη ξεπεράσει το 9%. Σε αυτή τη κατεύθυνση ασκείται πίεση προς το ΚΕΠΥΟ για την έγκαιρη αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΤΑΚ και του ΦΑΠ του 2010, απ’ όπου προσδοκώνται περίπου 800 εκατ. ευρώ, για την έγκαιρη αποστολή των εκκαθαριστικών της τρίτης δόσης όλων των εισφορών, αλλά και για την έγκαιρη αποστολή των νέων Τελών Κυκλοφορίας, τα οποία σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών είναι αυξημένα κατά 10%. Συν τοις άλλοις, εστάλη τελεσίγραφο σε όσους χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως τις 24 Νοεμβρίου, προκειμένου να μη συμπεριληφθούν στη λίστα που θα δημοσιοποιηθεί.

Όσον αφορά στον Προϋπολογισμό του 2012, βασική εκκρεμότητα είναι εάν και πώς θα εγγραφεί το όφελος των 4,5 δισ ευρώ από το «κούρεμα» των ομολόγων, ενώ το φορολογικό νομοσχέδιο θα περάσει όπως φαίνεται σε τρεις δόσεις. Τα μέτρα άμεσου δημοσιονομικού αποτελέσματος, δηλαδή το ψαλίδι στις απαλλαγές και στο αφορολόγητο, αλλά και το Τέλος Ακινήτων, ήδη εφαρμόζονται. Οι αλλαγές που επιφέρουν τη κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων μπορούν να εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο, ενώ το «καυτό» πακέτο που συμπεριλαμβάνει το νέο πλαίσιο φορολόγησης των ακινήτων, τα νέα τεκμήρια και το διευρυμένο πόθεν έσχες, πιθανότητα θα φτάσει στη Βουλή το Μάρτιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment