PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στις 15/2 η ρύθμιση για την προστασία των υπόλοιπων «κόκκινων» δανείων


Στις 15 Φεβρουαρίου θα έρθει νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των υπόλοιπων «κόκκινων» δανείων, καθώς τώρα απελευθερώνονται μόνο τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

«Μην ανησυχείτε, θα έρθει η νομοθεσία και θα συζητήσουμε τότε επί της ουσίας της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας επισημαίνοντας ότι σήμερα «απελευθερώνονται τα πολύ μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια», δηλαδή τα δάνεια επιχειρήσεων με τζίρο πάνω από 50 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας στην κριτική του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη ότι κινδυνεύουν με πλειστηριασμό και οι κατοικίες που δεν προστατεύονται, όπως και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά, εφόσον δεν υπάρξει ρύθμιση, ο υπουργός σημείωσε «αυτό είναι το αντικείμενο διαπραγμάτευσης προ της 15ης Φεβρουαρίου».

«Δεν μπορούμε να παίζουμε, υπονοώντας ότι αυτό το οποίο είναι προς συζήτηση και θα βγει το πλαίσιο, οι κανόνες, το ρυθμιστικό, η προστασία και όλα τα σχετικά, θα αφορά όλες αυτές τις κατηγορίες δανείων, τις οποίες εμείς θέλουμε να προστατέψουμε», δεσμεύθηκε ο κ. Σταθάκης.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment