• Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Σχεδόν 7.000 νεκροί από τον ιό Έμπολα στη δυτική Αφρική

Peristeri News
Νοέμβριος30/ 2014

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το Σάββατο.

Σε 7.000 ανέρχεται σχεδόν ο αριθμός των νεκρών από το ξέσπασμα της επιδημίας Έμπολα στη δυτική Αφρική, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το Σάββατο.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό ανέρχεται συγκεκριμένα σε 6.928, και παρουσιάζει αύξηση κατά 1.200 θανάτους σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση του διεθνούς οργανισμού που είχε δημοσιευτεί την Τετάρτη.

Ο οργανισμός υγείας των Ηνωμένων Εθνών δεν έδωσε καμία εξήγηση για την ραγδαία αύξηση και κανείς εκπρόσωπος του, δεν έκανε κάποιο σχολιασμό για την εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη στην πορεία της θανατηφόρου επιδημίας..

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πάνω από 16.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τον ιό Έμπολα από τον περασμένο Μάρτιο όταν και επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στα δάση της απομακρυσμένης νοτιοανατολικής Γουϊνέας.

Η Γουινέα η Σιέρα Λεόνε και η Λιβερία είναι οι χώρες με τα περισσότερα θανατηφόρα κρούσματα του ιού που έχει εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές εκτός Αφρικής.