• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Παραιτήθηκε ο αστυνομικός που σκότωσε στο Φέργκιουσον τον Μάικλ Μπράουν

Peristeri News
Νοέμβριος30/ 2014

Την παραίτηση από το αστυνομικό σώμα του 28χρονου αστυνομικού, Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος προκάλεσε την έκρηξη οργής στο Φέργκιουσον του Μιζούρι με τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.

Την παραίτηση από το αστυνομικό σώμα του 28χρονου αστυνομικού, Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος προκάλεσε την έκρηξη οργής στο Φέργκιουσον του Μιζούρι με τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του. Η παραίτηση του αστυνομικού έγινε δεκτή από την αρμόδια εισαγγελία.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το θανάσιμο τραυματισμό του έφηβου Αφροαμερικανού, ο 28ρονος Ουίλσον απέστειλε επιστολή στην έδρα της αστυνομίας ισχυριζόμενος ότι παραιτείται λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια, όπως έγραψε τοπική εφημερίδα.

«Ήλπιζα να συνεχίσω να εργάζομαι στην αστυνομία, αλλά και η ασφάλεια των άλλων αξιωματικών της αστυνομίας και της ευρύτερης κοινότητας έχουν μεγάλη σημασία για μένα», αναφέρει ο Ντάρεν Ουίλσον στην επιστολή του. «Μου είπαν ότι αν συνέχιζα να κάνω τη δουλειά μου, θα υπήρχε κίνδυνος για τους κατοίκους και τους αστυνομικούς Φέργκιουσον, ένα ενδεχόμενο που έπρεπε να σταματήσει», προσθέτει ακόμη ο αστυνομικός.

Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου πυροδότησε μεγάλες ταραχές στο μικρό προάστιο του Σεντ Λούις, όπου ζει κατά πλειοψηφία πληθυσμός αφροαμερικανών, αλλά όπου σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί είναι λευκοί.