PeristeriNews.gr
Συνταγές

Ψάρια σαβόρο


Μια παραλλαγή της γνωστής κερκυραϊκής συνταγής ευκολότερη και με λιγότερες θερμίδες.

Υλικά:

  • 1 κιλό ψάρια (γόπα, σαφρίδια, μπαρμπουνάκι, μαρίδα, ό,τι σας αρέσει)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • μισό ποτήρι του κρασιού ξύδι (ανάλογα με το γούστο εδώ, μπαίνει και περισσότερο ή λιγότερο)
  • 4-5 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • χοντρό αλάτι

Πως το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε τα ψάρια μας με χοντρό αλάτι. Τα αφήνουμε να κάθονται στο σουρωτήρι.
  2. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο (ο καλύτερος τρόπος για να βγάλει τα αρώματά του είναι να το πατήσουμε μ’ ένα πηρούνι ή ανάμεα στα δάχτυλά μας και μετά να το βάλουμε για τσιγάρισμα).
  3. Το σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
  4. Τοποθετούμε προσεκτικά τα ψαράκια μας στο τηγάνι ή την κατσαρόλα (αν νομίζετε ότι σας έχει παραπέσει αλάτι στο αλάτισμα τώρα είναι καλή ευκαιρία να τα σκουπίσετε ή να τα ξεπλύνετε λίγο, μη γίνουν και λύσσα) και τα σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
  5. Σε κανένα πεντάλεπτο χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ελέγχουμε μήπως θέλουν λίγο νεράκι και τα αφήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά (ελέγχουμε φυσικά και ρυθμίζουμε αναλόγως το χρόνο).

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται πολύ νόστιμο με τη γεύση της παραδοσιακής συνταγής, λιγότερο μπελαλίδικο και χωρίς τηγάνισμα!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment