PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ποιοί τομείς θα νιώσουν πρώτοι τους επιτηρητές


Νέα σειρά επαφών με τους Έλληνες υπουργούς πραγματοποιεί ο επικεφαλής της task force Χόρστ Ράϊχενμπαχ, που βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα.

Νέα σειρά επαφών με τους Έλληνες υπουργούς πραγματοποιεί ο επικεφαλής της task force (της «ομάδας κρούσης» ή «δράσης» ελληνιστί) ο Χόρστ Ράϊχενμπαχ, που βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα.

Ορισμένοι τομείς του κράτους και της κυβερνητικής λειτουργίας φιγουράρουν πρώτοι στη λίστα που θα νιώσουν τη «καυτή ανάσα» των επιτηρητών – εποπτών ή της τεχνικής βοήθειας, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται επισήμως, μετά και την άρνηση της Κομισιόν ότι θα τεθεί η χώρα μας υπο κηδεμονία.

Οι τομείς αυτοί είναι:

Φορολογικά έσοδα. Ασκείται κριτική για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του νέου φορολογικού πλαισίου, στην αναδόμηση των εφοριών, αλλά και στην αποστολή των εκκαθαριστικών.

Ληξιπρόθεσμα. Η νέα έκρηξη ληξιπρόθεσμών οφειλών στα 6,5 δισ. ευρώ και τα ελλείμματα ΔΕΚΟ και φορέων του ευρύτερου δημοσίου θεωρούνται πολύ μεγάλη πληγή. Προτείνεται η απευθείας εποπτεία μεγάλων φορέων, των αρμόδιων υπουργείων με πρώτο το υπουργείο Μεταφορών αλλά και των υπηρεσιών στο ΓΛΚ.

Ιδιωτικοποιήσεις. Έντονη είναι η απογοήτευση στο πρόγραμμα Ιδιωτικοποιήσεων. Στην Περίπτωση του Ταμείου Αξιοποίησης η παρουσία στελεχών της τρόικας είναι ήδη εκεί.

Οικονομικά Ασφαλιστικών ταμείων. Μεγάλη ανησυχία εκφράστηκε για να οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, ειδικά υπό το φως του «κουρέματος». Εξετάζεται τρόπος περιορισμού των επιχορηγήσεων προς τα ελλειμματικά ταμεία που έχουν ξεφύγει των στόχων.

Υγεία. Στο σύστημα Υγείας εκτιμάται ότι υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν για την ενοποίηση του συστήματος υγείας, και για την διαφάνεια στις προμήθειες των νοσοκομείων όπου συσσωρεύονται νέες οφειλές.

Κλειστά Επαγγέλματα. Μεγάλη είναι η δυστοκία στα κλειστά επαγγέλματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Οι ημερομηνίες καταβολής στις συντάξεις Ιουνίου 2024

Peristeri News

Leave a Comment