PeristeriNews.gr
Συνταγές

Πίτσα με κιμά


Η πίτσα με κιμά είναι αρκετά εύκολη, γευστική και χορταστική. Οι φίλοι της πίτσας θα την λατρέψουν. Συνταγή για 3 οικογενειακές πίτσες (18 κομμάτια σύνολο).

Υλικά συνταγής για την ζύμη

500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι (7 γρ.) ξερή μαγιά
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1 κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη
1 – 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλάκι τσαγιού (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό) ξερά αρωματικά

Υλικά συνταγής για τον κιμά

500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι (όσο σας αρέσει)
400 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα (πασάτα)
1/2 κουταλάκι τσαγιού γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι τσαγιού ξερό θυμάρι

Υλικά συνταγής για την επικάλυψη

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη λεπτές φέτες
1 μέτρια κομμένη φέτες ντομάτα
1 1/2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύετε σε μπολ, το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και τα αρωματικά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και την 1 κούπα χλιαρό νερό. Ανακατεύετε και αν χρειάζεται προσθέτετε κι άλλο νερό. Αδειάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνετε για 6 – 7 λεπτά. Βάζετε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζετε και αφήνετε σε χλιαρό μέρος, για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.

2. Σε κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτετε τον κιμά να καβουρδιστεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, να μαραθεί κι αυτό. Τέλος προσθέτετε την ντομάτα, το αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη (αν είναι ξινή η ντομάτα), την πάπρικα, το θυμάρι και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε για 15 – 20 λεπτά περίπου (προσέχετε, αν είναι πολύ πυκνός ο χυμός, ίσως χρειαστεί νερό).

3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.

4. Πατάτε την ζύμη να ξεφουσκώσει και την χωρίζετε σε τρία μέρη. Ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρόγγυλους δίσκους και τη βάζετε σε ταψάκια πίτσας. Από πάνω μοιράζετε τον κιμά. Πασπαλίζετε με την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Τέλος αραδιάζετε τις πιπεριές και τις ντομάτες.

5. Ψήνετε τις πίτσες στον προθερμασμένο φούρνο, για 20 περίπου λεπτά, να γίνουν τραγανές από κάτω και να αρχίσουν να ροδίζουν από πάνω. Βγάζετε, χαράζετε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

Οδηγίες

Προετοιμασία: 20 λεπτά και ο χρόνος για το φούσκωμα
Μαγείρεμα: 45 λεπτά
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά και ο χρόνος για το φούσκωμα

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment