Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Ανάπτυξη μόνο με φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις

Τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις έθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ως προϋπόθεση για την επιστροφή της ανάτπυξης στη χώρα, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε απόπειρα ακύρωσής τους δημιουργεί πρόβλημα στη βιωσιμότητα της οικονομίας.

Από την Πορτογαλία, όπου είχε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του PSD Πέδρο Πάσος Κοέλιο, δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο πως μόνο οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, που στηρίζουν την πραγματική οικονομία και προσελκύουν ιδιωτικές επενδύσεις, μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα.

Όπως είπε, οποιαδήποτε απόπειρα αυτές οι μεταρρυθμίσεις να ακυρωθούν, δημιουργούν τελικά πρόβλημα στην ίδια τη βιωσιμότητα της οικονομίας και «αυτό είναι το ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, κάτω από μια αριστερή κυβέρνηση».

Παρατηρώντας ότι Ελλάδα και Πορτογαλία πέρασαν την εμπειρία ενός προγράμματος προσαρμογής, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι η Πορτογαλία κατάφερε υπό την ηγεσία Κοέλιο να απομακρυνθεί από τα Μνημόνια, ενώ πρόσθεσε ότι δυστυχώς η Ελλάδα «βρίσκεται ακόμα σε ένα τρίτο εξαιρετικά επώδυνο Μνημόνιο, ως αποτέλεσμα των προβληματικών χειρισμών της υφιστάμενης κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωστοποίησε ακόμη ότι συζήτησε με τον πρών πρωθυπουργό της Πορτογαλίας τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαντήσεις που μπορεί να δώσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις μεγάλες προκλήσεις, ειδικά μετά την προβληματική ιστορία του Brexit.

«H απάντηση στην Ευρώπη δεν μπορεί να έρθει από την Αριστερά. Η Κεντροδεξιά οφείλει να προτάξει για τους πολίτες της Ευρώπης ένα νέο αναπτυξιακό όραμα το οποίο θα μπορέσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες να αγκαλιάσουν και να πιστέψουν και πάλι», κατέληξε.

Related posts

Νέα Navtex νοτιοδυτικά της Κρήτης

Peristeri News

Βουλή: Ψηφίστηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Peristeri News

Leave a Comment