PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νεκρός ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ από ισραηλινά πυρά


Νεκρός από ισραηλινά πυρά στο νότιο Λίβανο έπεσε ένας ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ, σε μια είδηση που επιβεβαίωσε και η λιβανέζικη οργάνωση.

Ο λόγος για τον Wissam al-Tawil, γνωστό με το ψευδώνυμο «Jawad», ο οποίος ηγούταν της ειδικής μονάδας «Radwan» της Χεζμπολάχ, η οποία επικεντρώνεται σε επιθετικές δράσεις εντός των ισραηλινών εδαφών. «Αυτή είναι μια πολύ οδυνηρή εξέλιξη, θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση», δήλωσε αξιωματούχος ασφαλείας στον Λίβανο.

 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο «Jawad» σκοτώθηκε έπειτα από επίθεση που δέχτηκε το όχημα στο οποίο βρισκόταν, κοντά στο χωριό Khirbat Salem, περίπου 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ, ενώ ένα ακόμη άτομο σκοτώθηκε.

Στην ακόλουθη φωτογραφία, ο διοικητής της ειδικής ομάδας της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε από τα ισραηλινά πυρά.

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει πάνω από 130 μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, αφότου ξεκίνησαν οι διασυνοριακοί βομβαρδισμοί μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου. Άλλοι 19 έχουν σκοτωθεί στη Συρία.

Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Σαγέντ Χασάν Νασράλα προειδοποίησε το Ισραήλ σε δύο τηλεοπτικά διαγγέλματα την περασμένη εβδομάδα να μην ξεκινήσει πλήρους κλίμακας πόλεμο στον Λίβανο. «Όποιος σκέπτεται πόλεμο με εμάς, με μια λέξη, θα το μετανιώσει», είπε ο Νασράλα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment