Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αιγάλεω: 3 συλλήψεις για επικίνδυνα απόβλητα στον Κηφισό

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Τρεις συλλήψεις πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της Ασφάλειας, στο πλαίσιο έρευνας για την παράνομη απόρριψη επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων σε φρεάτιο πρατηρίου υγρών καυσίμων στον παράδρομο του Κηφισού, στο Αιγάλεω.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, τα απόβλητα διοχετεύονταν σε αγωγό ομβρίων υδάτων, ο οποίος κατέληγε στον Κηφισό και από εκεί στη θάλασσα.

Οι τρεις συλλήψεις

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 41χρονο οδηγό βυτιοφόρου αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να άδειαζε τα απόβλητα στο φρεάτιο, καθώς και δύο ημεδαπούς, ηλικίας 46 και 43 ετών.

Ο 46χρονος είναι ο ιδιοκτήτης του βυτιοφόρου, ενώ ο 43χρονος είναι συνιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων όπου πραγματοποιούνταν η διαδικασία.

Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν την Τετάρτη στον εισαγγελέα, ενώ σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για σοβαρές παραβάσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση αποβλήτων.

Τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, την ώρα που το βυτιοφόρο βρισκόταν στο πρατήριο και άδειαζε το φορτίο του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, το βυτιοφόρο ανήκε σε εταιρεία απομάκρυνσης αποβλήτων και είχε προηγουμένως παραλάβει βιομηχανικά απόβλητα από μπισκοτοβιομηχανία.

Στη συνέχεια μετέβη στο πρατήριο, όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν τοποθετηθεί γύρω από το βυτιοφόρο άλλα οχήματα, ώστε να μην είναι εύκολα ορατό τι συνέβαινε.

Με τη χρήση ειδικού σωλήνα άρχισε η διοχέτευση του περιεχομένου του βυτιοφόρου σε αγωγό ομβρίων υδάτων. Οι αστυνομικοί παρενέβησαν και διέκοψαν τη διαδικασία, συλλαμβάνοντας επιτόπου τον οδηγό και τον υπεύθυνο του πρατηρίου.

Ο αγωγός οδηγούσε στον Κηφισό

Στο σημείο κλήθηκε συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να εξετάσει το δίκτυο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι ο υπόγειος αγωγός κατέληγε στον Κηφισό και μέσω αυτού τα απόβλητα μπορούσαν να καταλήξουν στη θάλασσα.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η συγκεκριμένη διαδικασία είχε επαναληφθεί και στο παρελθόν, αλλά και ποια είναι η συνολική περιβαλλοντική επιβάρυνση που έχει προκληθεί.

Έρευνα για το μέγεθος της ρύπανσης

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η παράνομη απόρριψη φέρεται να μην ήταν μεμονωμένο περιστατικό, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη πρακτική να είχε ακολουθηθεί συστηματικά.

Οι κατηγορίες που εξετάζονται αφορούν, μεταξύ άλλων, παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, της ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος και του ευρωπαϊκού πλαισίου για τη διαχείριση αποβλήτων.

Το κρίσιμο πλέον σκέλος της έρευνας αφορά τόσο τον αριθμό των περιστατικών όσο και την ποσότητα και τη φύση των αποβλήτων που φέρεται να διοχετεύθηκαν στο δίκτυο, καθώς και την πιθανή έκταση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τρεις νεαρές Ρουμάνες μάζευαν «δωρεές» για σύλλογο κωφών

Peristerinews.gr Newsroom

Δημογραφικό: Κατέρρευσαν οι γεννήσεις στην Ελλάδα – Ποιοι νομοί αδειάζουν

Peristerinews.gr Newsroom

Πυρκαγιά σε κατάστημα εστίασης στο Αιγάλεω

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment