PeristeriNews.gr
Διεθνή

Nέα εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα


Σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων προχώρησε το καθεστώς στη Βόρεια Κορέα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας.

Σε ανακοίνωσή του, το αμερικανικό Πεντάγωνο κάνει λόγο για «ταυτόχρονη εκτόξευση δύο πυραύλων μέσου βεληνεκούς».

Ο πρώτος πύραυλος, σύμφωνα πάντα με την Ουάσιγκτον, εξερράγη λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση, ενώ ο δεύτερος εντοπίστηκε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η εκτόξευση των πυραύλων δεν έθεσε σε κίνδυνο τις χώρες της βόρειας Αμερικής.

«Καταδικάζουμε τις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας, οι οποίες παραβιάζουν τους κανόνες ασφαλείας της διεθνούς κοινότητας» τονίζει από την πλευρά του, το State Department.

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, όπως και επίσης να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τους συμμάχους μας από κάθε επίθεση και πρόκληση» δηλώνει η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζούλια Μέισον.

Άμεση είναι και η αντίδραση της Ιαπωνίας, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Σίνζο Άμπε, να προειδοποιεί ότι η νέα εκτόξευση συνιστά απειλή για την ασφάλεια της Ιαπωνίας. «Το Τόκιο θα αντιδράσει έντονα σ’ αυτή τη νέα πρόκληση» σπεύδει να επισημάνει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, ο βορειοκορεάτικος πύραυλος κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή, η οποία συνιστά μέρος της ιαπωνικής αποκλειστικής ζώνης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment