PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια


Υπέροχη οικογενειακή συνταγή!

Υπέροχη οικογενειακή συνταγή!

Υλικά (για 6 άτομα)

1 κιλό μοσχάρι σε φέτες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουτ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
μερικοί κόκκοι πιπέρι, μερικοί κόκκοι μπαχάρι
500 γρ. ντομάτες ώριμες
2 κουτ. πελτέ ντομάτας

για τα μακαρόνια

500 γρ. μακαρόνια Νο 5
2 – 3 κουτ. ελαιόλαδο
τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο αλμυρό τυρί

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί.
Αφού έχει σχεδόν εξατμιστεί προσθέτετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τους κόκκους πιπεριού και μπαχαριού και τον ντοματοπελτέ.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά. Kατά διαστήματα ελέγχετε για νερό. Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζετε από τη φωτιά και το διατηρείτε ζεστό μέχρι να ετοιμαστούν και τα μακαρόνια.

Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό αλ ντεντε. Τα σουρώνετε και τα λαδώνετε με το ελαιόλαδο.

Τα βάζετε σε πιατέλα, ρίχνετε από πάνω το κρέας, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment