PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μελιτζανοσαλάτα στο τηγάνι


Ένας ιδιαίτερα πρωτότυπος τρόπος να μαγειρέψετε τη μελιτζάνα.

Ένας ιδιαίτερα πρωτότυπος τρόπος να μαγειρέψετε τη μελιτζάνα.

Υλικά (Για 4 άτομα)

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

3 μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετάκια

3 πιπεριές Φλωρίνης (εμπορίου), κομμένες σε λεπτές λωρίδες

1 φλιτζανάκι ξίδι από κρασί

1 φλιτζάνι κυβάκια και τρίμματα φέτας

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μπολ με αλατισμένο νερό για 10΄-15΄. Τις στύβουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Στο ελαιόλαδο, σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε για λίγο τις μελιτζάνες να μαραθούν, όχι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε να σοταριστεί 1΄-2΄. Σβήνουμε με το ξίδι, αφήνουμε για 1΄και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τη φέτα, τα μυρωδικά και αλατίζουμε, αφού δοκιμάσουμε. Τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

ΠΗΓΗ: argiro.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment