PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μελιτζάνες τουρσί με πιπεριές Φλωρίνης


Αλλιώτικο τουρσί μελιτζάνας.

Αλλιώτικο τουρσί μελιτζάνας.

Υλικά:

20 μικρά μελιτζανάκια

4 καρότα

4 πιπεριές φλωρίνης

2 ρίζες σέλινο με μακριά κλωνάρια

4 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας αλάτι χοντρό

2 φλυτζάνια τσαγιού ξύδι από κρασί.

Εκτέλεση:

Σε βραστό νερό ρίχνουμε μισό φλυτζάνι ξύδι, τις μελιτζάνες χαραγμένες κατά μήκος και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να τρυπιούνται με το πηρούνι. Τα βγάζουμε σε τρυπητό και βράζουμε στο νερό για λίγο τα κλωνάρια του σέλινου.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ψιλοκόβοντας τα καρότα το σκόρδο και τις καρδιές του σέλινου. Κόβουμε τις πιπεριές σε οκτώ λωρίδες την κάθε μία.

Πάνω σε ένα ταψάκι γεμίζουμε μία-μία τις μελιτζάνες και τις δενουμε με το σέλινο αφού τους βάλουμε στη ράχη σαν …γελεκάκι, ένα κομμάτι πιπεριάς. Τις τοποθετούμε σε γυάλινο μπωλ και τις σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ξύδι στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλάτι. Τις αφήνουμε έτσι για 3-6 ώρες ανάλογα με τη σκληρότητα του ξυδιού. Τις τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο και σε πυκνές σειρές. Τις σκεπάζουμε με ελαιόλαδο. Νομίζω ότι αξίζει να δοκιμάσει κανείς! Καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment