PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στουρνάρας: «Το μνημόνιο δεν είναι η αιτία της κρίσης»


Ο υπουργός Οικονομικών, από το βήμα της Βουλής παρουσίασε τέσσερις άξονες της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Τους τέσσερις άξονες της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει «να στηρίξει ένα νέο βιώσιμο, αναπτυξιακό και κοινωνικό πρότυπο» και παρέθεσε τους 4 άξονες στους οποίους θα σταθεί η κυβέρνηση. Αυτοί είναι:

1. Δημοσιονομική προσαρμογή

2. Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

3. Αναπτυξιακή ώθηση (ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων 28 αποκαρτικοποιήσεις)

4. Εγκαθίδρυση ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους

«Επί 35 συναπτά έτη το κράτος δαπανά ετησίως 5% έως 10% περισσότερα από ό,τι παράγει» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος αναλύοντας τα αίτια της οικονομικής κρίσης υποστήριξε ότι το Μνημόνιο δεν ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση αλλά αντιθέτως αποτελεί το αποτέλεσμα της κρίσης.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα του Μαρτίου προκειμένου να προσεγγίσει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευθεί, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επόμενη δόση του δανείου και να μην κινδυνεύσουν μισθοί και συντάξεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment