PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μελιτζάνες κοκκινιστές με πατάτες


Νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό, με μελιτζάνες, πατάτες και φρέσκες ντομάτες.

Νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό, με μελιτζάνες, πατάτες και φρέσκες ντομάτες.

Υλικά (6 άτομα):

1 κιλό μελιτζάνες
1 κιλό πατάτες
1 κιλό (ώριμες) ντομάτες
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 – 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
3/4 κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1/2 – 1 κουταλάκι (ανάλογα με το πόσο ξινή είναι η ντομάτα) ζάχαρη

Εκτέλεση:

Καθαρίζεται τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε μεγάλα κιδωνάτα κομμάτια και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε μισή ώρα σε τρυπητό να βγάλουν την πικράδα τους.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κύβους, 2 – 3 εκ. περίπου. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε ή τις τρίβετε. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαραίνετε κι αυτά για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας που και που, να μην αρπάξουν.

Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και λίγη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και οι μελιτζάνες και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Ταιριάζει πολύ με τυρί φέτα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment