PeristeriNews.gr
Πολιτική

Λ. Αυγενάκης: Νέα πρόσκληση στους αγρότες για διάλογο


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε ομιλία του, προσκάλεσε τους αγρότες να αξιολογήσουν το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και να συνεχίσουν τον διάλογο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκης με αφορμή την διοργάνωση της φετινής 30ης επετειακής Agrotica στη ΔΕΘ, την οποία και εγκαινίασε και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο.

Στην συγκεκριμένη ομιλία ο υπουργός τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία για το αύριο όσων βρίσκονται στους δρόμους, η οποία εντείνεται λόγω της κλιματικής κρίσης, που όπως είπε, εμφανίζεται πολύ επιθετικά.

Στην συνέχεια, τόνισε την ανάγκη να επενδύσουμε ως χώρα στην ποιότητα των προϊόντων μας και να αξιοποιήσουμε το μεγάλο πλεονέκτημα της ηλιοφάνειας, ώστε να μειωθεί το κόστος της παραγωγής.

«Δεν μπορεί να υπάρχει κοινωνική συνοχή αν δεν υπάρχει επισιτιστική επάρκεια», σχολίασε ο ίδιος και αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε με τον υπουργό και την υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θεόδωρο Σκυλακάκη και Αλεξάνδρα Σδούκου, με σκοπό την μείωση του κόστους παραγωγής.

Αναφερόμενος στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο ΥπΑΑΤ είπε ότι αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, αλλά και δέσμευση της Κυβέρνησης, η αναγέννηση του Οργανισμού.

Όπως είπε, «ήρθε η ώρα να καθίσουμε γύρω από το ίδιο τραπέζι, να δουλέψουμε συνετά για να μετατραπεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε έναν σύγχρονο και αξιόπιστο Οργανισμό που θα λειτουργεί με διαφάνεια και θα εμπνέει ασφάλεια στους αγρότες μας».

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ακόμη πως θα καταβληθούν τα 88 εκατ. που δεν είχαν απορροφηθεί, ενώ ήταν κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά στα περίπου 16.000 δεσμευμένα ΑΦΜ, τονίζοντας ότι, μετά τον έλεγχο που θα γίνει, σε όσα διαπιστωθούν παρατυπίες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, ενώ τα υπόλοιπα, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, θα αποδεσμευθούν και θα πληρωθούν κανονικά.

Το ίδιο θα γίνει, είπε, και με τις περιπτώσεις όσων έχουν δικαιωθεί δικαστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη εξίσου σημαντική είναι η ανάγκη ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού της αγροτικής εκπαίδευσης, μέσα από στοχευμένα προγράμματα που βρίσκουν εφαρμογή στο πεδίο και όχι μέσα από προγράμματα διεκπεραίωσης, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Τέλος, αναφέρθηκε στις νέες προοπτικές που διανοίγονται για τους αγρότες με την ίδρυση των Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ανάπτυξη αγροτικής διπλωματίας και την ενίσχυση της φωνής των χωρών του Νότου στην ΕΕ, με τη δραστηριοποίηση της EUMED-9 και για ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, ιδιαίτερα δε την αναθεώρηση της ΚΑΠ και τη δημιουργία μόνιμων μηχανισμών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment