PeristeriNews.gr
Συνταγές

Κουραμπιέδες


Πεντανόστιμοι και αφράτοι κουραμπιέδες.

Υλικά


200 γρ. φυτίνη
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
2 κρόκους αβγού
250 γρ. αμύγδαλα, κομμένα με το χέρι μικρά κομμάτια
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κιλά αλεύρι
1 ποτηράκι κρασιού λικέρ
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Το βούτυρο να χτυπηθεί πολύ καλά (30′) ώσπου να γίνει άσπρο (καλύτερα με το χέρι).
Έπειτα προσθέτετε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το λικέρ, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα να είναι ασπρισμένα και αν θέλετε τα καβουρδίζετε και λιγάκι. Χτυπάτε λίγο ακόμα να ανακατευτούν όλα.
Βάζετε το μείγμα σε μπολ και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι. Ίσως να μην πάρει και τα 2 κιλά. Θέλει αρκετό αλεύρι όμως, μέχρι να μη σηκώνει άλλο η ζύμη.
Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25-30′, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Τους βγάζετε από το φούρνο και τους πασπαλίζετε αμέσως με άχνη ζάχαρη.
Tips
Τα βούτυρα να τα έχετε βγάλει από το ψυγείο ώρα πριν, ώστε να είναι μαλακά και να χτυπηθούν καλύτερα.
Τους κουραμπιέδες να τους πασπαλίσετε όσο είναι ακόμα ζεστοί με την άχνη, για να κολλήσει πάνω η άχνη αλλά και για να απορροφήσουν λιγάκι οι κουραμπιέδες.


Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment