Συνταγές

Κέικ μανταρινιού

Εύκολο και αφράτο κέικ με το φρούτο του χειμώνα

Υλικά:

  • 1 φλυντζάνι ηλιαίλεο
  • 1 φλυντζάνι φρέσκο χυμό μανταρινιού (περίπου 8-10 μανταρίνια)
  • ξυσμα μανταρινιού
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 2 και μισό φλυντζάνια αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 φλυντζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια μπέηκιν

Εκτέλεση:

  1. Κτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα, το χυμό, το μπέηκιν και το αλεύρι σιγά σιγά.
  3. Τα κτυπάμε καλά και βάζουμε το μίγμα σε αλευρωμένη και βουτηρωμένη φόρμα για κέικ.
  4. Το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου. (το ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα)
Απολαύστε το!

Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment