PeristeriNews.gr
Συνταγές

Καβουρομακαρονάδα


Αυτή η μακαρονάδα είναι τόσο απλή στην παρασκευή με τόσο εξαιρετική γεύση.

Αυτή η μακαρονάδα είναι τόσο απλή στην παρασκευή με τόσο εξαιρετική γεύση.

Υλικά:

1 κιλό φρέσκα καβούρια
1-2 κρεμμυδια τριμμενα και τσιγαρισμενα
1 κουπα χυμος φρεσκιας ντοματας ή ντοματακια κονκασε
1 κ.σ πελτε
1/2 κουπα κρασι λευκο
1/2 κουπα λαδι
Αλατι, φρεσκο πιπερι, παπρικα (προαιρετικά)
1 πακετο μακαρονια σπαγκετι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα καβούρια κάτω από τη βρύση. Αν είναι ακόμα ζωντανά προσέχουμε πως θα τα πιάσουμε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μια πιρούνα ή τσιμπίδα.

Ρίχνουμε τα καβούρια μας σε νερό που βράζει μαζί με λίγο αλάτι και 3-4 κ.σ ξύδι.

Αφήνουμε να βράσουν για λίγο περίπου 15-20 λεπτά εξαρτάται και από το μέγεθος τους.

Αν το νερό μας λερωθεί από αφρούς το ξαφρίζουμε.

Αφαιρούμε τα βρασμένα καβούρια και σουρώνουμε το ζωμό πολύ καλά.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας και σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε 6 ποτήρια από το ζωμό μας (τον υπόλοιπο τον φυλάμε μήπως χρειαστεί).

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ και τα μπαχαρικά μας.

Αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις και προσθέτουμε τα μακαρόνια μέχρι να βράσουν και να πιουν όλη τη σάλτσα.

Αν δούμε ότι θέλουν κι άλλο ζουμί προσθέτουμε σταδιακά από το ζωμό που κρατήσαμε.

Στο τέλος σπάμε τα καβούρια και αφαιρούμε την ψίχα τους από το κέλυφος την οποία ανακατεύουμε μέσα στη μακαρονάδα.

Τα καβουροπόδαρα τα κρατάμε για το σερβίρισμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment