Συνταγές

Καγιανάς

Ο καγιανάς είναι μια αγαπημένη, καλοκαιρινή, οικονομική, εύκολη συνταγή με μόνο δυο υλικά!

Υλικά (Για 4 άτομα)

6 αυγά
6 ντομάτες ώριμες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

– Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη.

– Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τις τριμένες ντομάτες.

– Βράζουμε μέχρι να πιούν το ζουμί τους, ανακατεύοντας που και που να μην μας κολλήσουν.

– Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, βάζοντας αλάτι και πιπέρι στο μείγμα.

– Όταν οι ντομάτες πιούν τα υγρά τους ρίχνετε τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν με την ντομάτα και σφίξουν, ανάλογα με την ορεξή σας.

Tips

– Σερβίρετε σε πιατέλα ή ξεχωριστά πιάτα με ψωμί

– Όταν βγει από την φωτιά μπορούμε να ρίξουμε και τριμμένη φέτα.

– Ο καγιανάς είναι νόστιμος και κρύος, κυρίως το καλοκαίρι σαν ορεκτικό με άσπρο κρασάκι.

Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment