PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισλανδία: Τρόμος για μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου


Ο τρόμος για πιθανή μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Fagradalsfjall, που ξύπνησε στις 16 Ιουλίου, έχει κυριεύσει μια μεγάλη περιοχή της Ισλανδίας, που ταρακουνιέται από χιλιάδες σεισμούς, ενώ οι αρχές διέταξαν ήδη τη προληπτική εκκένωση της πόλης Γκρίνταβικ.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο της Ισλανδίας (IMO) εξέφρασε ανησυχία για πιθανή μεγάλη έκρηξη του εν λόγω ηφαιστείου και τόνισε ότι ήδη μεγάλες ποσότητες μάγματος εξαπλώνονται υπόγεια και θα μπορούσαν να αναδυθούν στην επιφάνεια στην περιοχή.

Γύρω από το ηφαίστειο της Ισλανδίας γίνονται συνέχεια δονήσεις τις τελευταίες μέρες, οι οποίες δεν λένε να σταματήσουν. Οι αρχές λένε ότι στη νοτιοδυτική Ισλανδία έχουν καταγραφεί πάνω από 20.000 δονήσεις από τα τέλη Οκτωβρίου.

Ξύπνησε το 2021 μετά από 800 χρόνια

Το ηφαίστειο βρίσκεται στη χερσόνησο Reykjanes της Ισλανδίας, η οποία είχε παραμείνει ηφαιστειακά αδρανής για 800 χρόνια πριν από την μεγάλη έκρηξη που είχε γίνει εκεί το 2021.

Την Πέμπτη (9.11.2023), η αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή που είναι το ηφαίστειο, οδήγησε τις αρχές στην απόφαση για κλείσιμο της κοντινής τουριστικής τοποθεσίας, Blue Lagoon.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment